Endelig kom OpenOffice i ny versjon, med den helt nye sidebaren til høyre.
Endelig kom OpenOffice i ny versjon, med den helt nye sidebaren til høyre.Vis mer

OpenOffice 4.0 er lansert

Kontorsuiten lever videre under Apache.

Det åpne kildeprosjektet OpenOffice.org brøt for en tid tilbake opp i to uavhengige deler, på den ene siden fikk man LibreOffice, og på den andre siden fikk man OpenOffice. Begge anses som to av de mest åpenbare alternativene til markedslederen Microsoft Office, og inneholde blant annet en tekstbehandler, presentasjonsverktøy og regneark.

Første på lang tid

Tidligere denne uken kom OpenOffice, som nå er en del av Apache Foundation, omsider i ny versjon. Utviklingen har ikke gått like raskt som med LibreOffice, men den nye versjonen byr på mange interessante nyheter.

Den kanskje største nyheten er innføringen av en en ny dynamisk sidebar, som drar nytte av at man med bredskjerm som regel har mye ledig plass i bredden når man jobber med dokumenter. Denne sidebaren inneholder alt fra kjapp tilgang til formateringer til tips og råd.

OpenOffice 4.0 er lansert


500 bugs er borte

I tillegg inneholder versjon 4.0 forbedringer i en rekke funksjoner, men også nye, blant annet skal flere funksjoner være hentet fra en tredje kontorsuite basert på OpenOffice.org, Lotus Symphony fra IBM. Mer enn 500 bugs skal være luket bort fra versjon 3.4. Kompatibiliteten med Microsoft Office skal også være ytterligere forbedret.

For en oversikt over alle nyhetene, se her. OpenOffice 4.0 finnes også på norsk, og til en rekke forskjellige operativsystemer. Lastes ned fra denne siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Programsuiten er fortsatt gratis.

Les også: Gratis Microsoft Office på nett