OnHub – ny ruter fra Google

Styres fra en app og har 13 antenner.

<strong>NESTEN SOM EN VASE:</strong> Googles nye ruter kan være mer kledelig i bokhylla enn de fleste andre rutere. Foto: GOOGLE
NESTEN SOM EN VASE: Googles nye ruter kan være mer kledelig i bokhylla enn de fleste andre rutere. Foto: GOOGLEVis mer

Den skal være enkel å sette opp og tilbyr svært raske hastigheter – senere denne måneden lanserer Google sin første ruter kalt OnHub, i samarbeid med TP-Link.

Av utseende kan den minne om Amazon Echo – en sylinderformet enhet, som heller ikke har noen utvendige antenner.

På innsiden sitter det imidlertid 13 av dem; seks 2,4GHz-antenner og seks 5GHz-antenner. I tillegg har OnHub en antenne som registrerer signaler fra andre enheter, og som automatisk justerer innstillingene dersom den oppdager interferens (i praksis automatisk kanalbytte).

LES OGSÅ: Derfor bør du sette opp ruteren på riktig kanal

Skal være enkel i bruk

HØYTTALER: På toppen finnes det en høyttaler som sender lydsignaler til telefonen din for å forenkle oppsettet av ruteren.
HØYTTALER: På toppen finnes det en høyttaler som sender lydsignaler til telefonen din for å forenkle oppsettet av ruteren. Vis mer


Det kan virke som om Google har hatt stort fokus på å gjøre det enkelt å håndtere denne ruteren.

Eksempelvis brukes lydsignaler fra ruteren for å kommunisere med appen på telefonen, som igjen brukes for å sette opp og styre ruteren. Og – i stedet for 5-6 blinkende lys, har enheten bare en ringformet LED-lampe som kan lyse i fire ulike farger.

– Skulle det være noe feil med nettverket, vil Google On-appen fortelle deg hvorfor og hvordan du fikser det, heter det seg fra produktets hjemmeside.

LES OGSÅ: Slik plasserer du den trådløse ruteren

PRIORITERING: Skal du se film eller spille på nett, kan du i appen angi at en gitt enhet skal ha prioritet innenfor et tidsrom.
PRIORITERING: Skal du se film eller spille på nett, kan du i appen angi at en gitt enhet skal ha prioritet innenfor et tidsrom. Vis mer


Støtter 128 trådløse enheter

SKJULT: Ved å vri på skallet og løfte det opp, kommer portene frem.
SKJULT: Ved å vri på skallet og løfte det opp, kommer portene frem. Vis mer


I følge produktsiden støtter OnHub 128 tilkoblede enheter trådløst, og det finnes også en LAN-port (men bare én) om du heller foretrekker kablet nettverk.

Via appen kan du også sjekke netthastigheten og se hvilke enheter som er koblet til og hvor mye båndbredde de beslaglegger. I oppsettet kan du også velge hvilke enheter som skal prioriteres, og alt dette kan gjøres selv om du ikke er fysisk i nærheten av ruteren.

En kjærkommen funksjon er at ruteren alltid vil sørge for å oppdatere sin programvare til siste versjon, og det skal skje uten å avbryte nettforbindelsen.

Lanseres 31. august

OnHub lanseres 31. august i USA og er tilgjengelig for forhåndsbestilling til 199 dollar (ca 1650 norske kroner) i flere amerikanske nettbutikker, som Amazon, Walmart og Googles nettbutikk.

På den norske varianten av Googles nettbutikk er det ikke mulig å forhåndsbestille, men med såpass mye informasjon på norsk, er det naturlig å anta at den vil dukke opp også her til lands.

Vi tar selvsagt inn et testeksemplar så fort produktet lanseres i Norge.

PS! Er du i markedet for en ny ruter, er vi nå i gang med testing av tre toppmodeller.

KJØPEGUIDE: Slik velger du riktig trådløs ruter