Olympus Camedia C-3030 Zoom

Olympus sitt nye digitalkamera, Camedia C-3030 Zoom, fanget oppmerksomhet på årets CeBIT-messe. Spesifikasjonene inkluderer over 3 millioner bildepunkter, 3x kompakt zoom og muligheten til å ta opp lyd- og videoklipp.

Publisert
Olympus Camedia C-3030 Zoom
Olympus Camedia C-3030 Zoom
Olympus Camedia C-3030 Zoom

På sin meget stilfulle CeBIT-stand i Hannover, viste Olympus frem sin nye toppmodell siste uken i februar: Camedia C-3030 Zoom. Dette kameraet vil åpne nye kreative fotografimuligheter, både til personlig bruk og i arbeidssammenheng, i følge Olympus. Og modellen er et av de kommende kameraene som er med på å bryte grensen på 3 millioner bildepunkter.

Vi har tidligere publisert en oversikt over digitale kameraer med mer enn 3 millioner piksler, som alle skal komme på det norske markedet denne våren. Denne oversikten finner du her.

Vi håper også å kunne presentere omtaler og tester av flere av disse kameraene utover våren.

God bildekvalitet

Vi har foreløpig ikke fått testet denne nye Olympus-modellen, siden det ikke finnes eksemplarer tilgjengelige til testing i Norge ennå. Men vi kan ikke annet enn anta at et kamera som dette – hvis du som fotograf gjør tingene riktig – vil ta sylskarpe bilder som kan blåses opp i stor størrelse på fotopapir og henges på veggen, om ønskelig. Modellspesifikasjonene – i følge Olympus' seneste presseinformasjon – lover i alle fall bra, og inkluderer følgende punkter:

 • 3,3 megapiksel 1/1,8” CCD-brikke (3,34 mill. piksler totalt, 3,24 mill. piksler effektivt)

 • lysstyrke på f/2,8

 • 3x zoom med en brennvidde som tilsvarer 32-96 mm på et 35-mm-kamera

 • 2,5x digital zoom, som kombinert med 3x-zoomen gir deg 7,5x forstørrelse
 • Kameraet bruker SmartMedia minnekort, som finnes med 2, 4, 8, 16, 32 og 64 MB lagringskapasitet. Det følger med ett 16 MB kort med kameraet.

  Multimedia-muligheter?

  I tillegg kan denne modellen også tilby deg muligheten til å spille inn video og lyd.

  Dette er det første Olympus-kameraet som er utstyrt med innebygget mikrofon. Lydopptak gjøres i Wave-format, og video-opptak lagres som QuickTime Motion JPEG. Hvis du bruker høykvalitetsinnstilling for video-opptakene og har et SmartMedia-kort på 16 MB, har kameraet kapasitet til opptil 46 sekunder med en oppløsning på 320 x 240 piksler med 15 bilder i sekundet.

  Men vi spør oss selv: Hvor mange vil være interessert i å gjøre video-opptak når bildekvaliteten blir såpass dårlig? Hvis det er digital video du er ute etter, kjøper du ikke da heller et DV-kamera? Og hvis du betaler en pris på 12.990 kroner (inkl. mva.) for et digitalkamera som Camedia C-3030 Zoom, så har du vel gjort det fordi du er ute etter kvalitet? Og kvalitet, det er vi temmelig sikre på at du får med stillbilde-funksjonene til dette kameraet...

  Denne nye toppmodellen til Olympus ventes å være klar for salg i Norge i månedsskiftet april-mai, i følge Olympus.

  I mellomtiden kan du gjerne fortelle din mening om du synes det er spennende med digitalvideo-muligheter på et stillbilde-digitalkamerea i øverste klasse, til tross for at video-kvaliteten blir relativt lav. Delta i diskusjonen nedenfor!

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer