Økt sikkerhet med Pentium III

Intels Pentium III-prosessor tar et langt steg fremover når det gjelder datasikkerhet. Koding, kryptering og sikkerhet i nettverk og på Internett skal nå støttes direkte av prosessoren.

Intels nye prosessor vil ha en egen tallgenerator som kan lage ekte tilfeldige tall. Tilfeldige tall, som er forutsetningen for å lage koder og kryptering, må med dagens prosessorer lages i programvaren.

Problemet er at det skapes mønstre som datakriminelle og deres hjelpeprogrammer kan oppdage, og som ofte er nøkkelen som brukes for å knekke koder og kryptering.

Pentium III blir den første prosessoren fra Intel som selv lager tilfeldige tall uten at mønstre dannes. Men fortsatt vil det være programvaren som står for kodene og krypteringen.

Prosessor med individuelt nummer

Hver enkel Pentium III-prosessor kommer dessuten til å få serienummeret integrert direkte i selve prosessoren. Serienummeret skal ifølge Intel ikke kunne endres uten at prosessoren også endres.

Maskiner i nettverk vil kunne organiseres slik at bare maskiner med bestemte serienumre blir godkjent. Serienummeret på prosessoren kan -- sammen med passord og identifikasjon som ligger inne i programvaren -- trolig bidra til langt bedre sikkerhet enn før.

Intel mener at serienummeret kan få en viktig rolle i forbindelse med elektronisk handel: Hvis nummeret på kredittkortet ditt knyttes opp til serienummeret på datamaskinen, kan handel med datamaskin over Internett bli sikrere enn noen annen form for handel.