Øk din grafikkytelse med uoffisielle drivere!

Er du i det utforskende hjørnet? Har du et NVIDIA-basert grafikkort, kan du oppleve dramatisk økning av ytelsen ved å bruke uoffisielle drivere. Her er en guide til hvordan du går frem.

Drivere er et avgjørende stykke programvare, kanskje spesielt når det gjelder grafikkort. Selv om maskinvaren er svært rask, må det solide og stabile drivere til for å utnytte potensialet i grafikkbrikken.

Grafikkbrikkeprodusenter oppdaterer derfor jevnlig programvaren, og NVIDIA er spesielt flinke til å lekke ut ”uoffisielle” versjoner av driverne sine. Ofte inneholder de funksjoner som det ikke er full støtte for, og vanligvis innebærer de nye versjonene at ytelsen blir forbedret. Forbedringene kan gjelde spesielle modeller, eller spesielle prosessorer. Det er uansett alltid morsomt å følge med på utviklingen av drivere, og se om det er noen forbedringer på gang.

Pentium 4-optimalisert

Et godt eksempel er den nye 12.00-serien til NVIDIA, som ifølge flere rapporter skal gi dramatiske forbedringer på maskiner utstyrt med Pentium 4-prosessorer. Disse forbedringene gjelder både 2D og 3D, spesielt ved bruk under Windows 2000 og XP.

Vi hadde ikke anledning til å teste disse driverne selv, men det koster ingenting å laste dem ned fra denne siden. Der finner du også en lang rekke eldre driveroppdateringer til NVIDIAs grafikkort.

Undertegnede bruker selv versjon 10.80, og vi har merket en tydelig forbedring av ytelsen i forhold til den siste offisielle versjonen (6.50). Hvis du er ute etter de nyeste offisielle driverne fra NVIDIA, finner du dem for øvrig her.
Fremgangsmåten for å oppgradere grafikkortdrivere finner du i denne artikkelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du er på utkikk etter nye drivere til ATI-baserte kort, bør du sjekke hjemmesiden til ATI. For drivere til gode, gamle 3dfx kort, bør du prøve denne siden. Utviklingen av nye 3dfx-drivere er imidlertid stoppet.

Faren ved å bruke uoffisielle drivere er ganske liten. Selv om noe ustabilitet kan oppstå, har vi sjeldent opplevd problemer på grunn av slikt programvare.