Og så var Windows 7 cracket

Flere måneder før den er i butikkene, spres en crack på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare dager etter at Windows 7 ble ferdigstilt og RTM (released to manufacturer) kommer nå rapportene om at operativsystemets aktiveringssystem allerede er blitt cracket.

Cracken fører til at operativsystemet blir aktivert automatisk, slik at det kan benyttes utover prøveperioden på 30 dager, uten en gyldig lisens.

I følge Softpedia var det en Windows 7 Ultimate DVD beregnet for Lenovo-PC-er som gjorde cracken mulig, først lekket på et kinesisk diskusjonsforum.

Les også: Hvilken Windows 7-utgave?

Lurer Windows

Det som i praksis skjer er at operativsystemet lures til å tro at PC-en det installeres på er en fabrikkny maskin fra en av Microsofts OEM-partnere, noe som blant annet medfører automatisk aktivering, uten online-sjekk.

Resultatet er en Windows-installasjon som er permanent aktivert, og som samtidig gir brukeren tilgang til alle nedlastingene hos Microsoft som krever gyldig Windows-lisens.

Ikke nytt

Måten cracken opererer på ikke er ny, tilsvarende løsning ble også brukt for å aktivere Windows Vista illegalt. Det er kun Ultimate-versjonen (både 32 og 64-bit) cracken kan brukes på.

Windows 7 kommer ikke i butikkene før 22. oktober.

Kilde: Softpedia

Få Windows 7-godbitene i XP og Vista