Office XP klar i slutten av mai

Microsoft offentliggjorde nettopp de siste detaljene om den nye versjonen av sin Office-pakke. Les her om lanseringsdatoen og prisene.

Microsoft har jobbet lenge med å utvikle oppfølgeren til Office 2000. Nå er pakken så å si ferdig, og nylig kom informasjonen om selve lanseringen og de forskjellige versjonene av Office XP.

Den offisielle datoen for lansering av Office XP i USA er 31. mai. Den norske versjonen vil, ifølge Microsoft Norge, komme omtrent samtidig, senest i begynnelsen av juni. Office XP vil komme i forskjellige konfigurasjoner: Standard, som inkluderer Word 2002, Excel 2002, Outlook 2002 og PowerPoint 2002, Professional, som også inkluderer Access 2002, Professional Special Edition og Developer.

Microsoft har også flere OEM-versjoner (som følger med nye PCer) klare, blant annet Small Business og Professional.

Nesten gratis?

Microsoft lanserer også en 30 dagers demoversjon av Office-pakken, som kommer til å koste 9.99 dollar (ca. 90 kroner). Dette er helt ny strategi fra selskapet, og gir brukere en sjanse å prøve ut det nye produktet uten å måtte skaffe seg en ulovlig kopi.

Prisnivået på fullversjonen av Office XP varierer fra 239 dollar (ca 2.200 kroner) for oppgradering av Standard-utgaven, til 799 dollar (ca 7.200 kroner) for Developer-utgaven for nye brukere.

Mange nye produkter

2001 vil nok bli et godt år for Microsoft. Office XP har hittil høstet mange lovord på grunn av sine nye funksjoner. Og senere i år kommer selvsagt Windows XP, som kommer til å markere en ny epoke for Microsofts operativsystemer – og som også har fått mye skryt for funksjonalitet og stabilitet. Den nye versjonen av Windows vil også inkludere Internet Explorer 6 (som vi har skrevet om i denne artikkelen) og Windows Media Player 8, som er nye og oppdaterte versjoner av de populære programmene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi kommer selvsagt tilbake med fullstendige tester så snart både Office XP og Windows XP er tilgjengelige.