Office-pakke kan lastes ned gratis

OpenOffice 1.0 er fullstendig gratis, og gir deg blant annet fullverdige programmer for regneark, tekstbehandler og presentasjonsverktøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OpenOffice.org er et såkalt open-source prosjekt som har pågått i et par år. Prosjektet ble startet av Microsofts erkerival SUN, og har hatt som formål å lage den beste pakken med kontorprogrammer som kan kjøres på tvers av operativsystemer. Nå foreligger det endelige resultatet av arbeidet, og dette danner grunnlaget for SUNs egen kontorsuite StarOffice 6.0.

Spare masse penger

Mens tidligere versjoner av StarOffice kunne lastes ned gratis fra nettet, vil StarOffice 6.0 koste penger. Prisen er derimot svært mye lavere enn hva Microsoft krever for Office XP, rundt US $100, i følge pressemeldinger fra SUN. Målgruppen er primært skoler, nonprofit-organisasjoner og selskaper i den tredje verden, som kan spare masse penger uten at det skal gå på bekostning av funksjonaliteten.

Det finnes også en råversjon av StarOffice 6.0. Denne bærer navnet OpenOffice 1.0, og gir deg full funksjonalitet, men denne versjonen er fri for SUN-logoer og gir heller ikke adgang til support eller andre tjenester som SUN tilbyr kjøperne av StarOffice 6.0. Du kan laste ned OpenOffice 1.0 fra nettet, helt anonymt og gratis.

Funksjonsrikt

OpenOffice 1.0 inneholder tekstbehandler, regneark og presentasjonsverktøy, samt tilleggsverktøy for tegning, matematiske utregninger og en HTML-editor. Epost og kalender vil bli lagt til i senere versjoner.

Grensesnittet er brukervennlig, og hvis du bruker MS Office i dag, vil du ikke bruke lang tid på å venne deg til å bruke disse programmene.

Se skjermbilder fra OpenOffice 1.0

En stor fordel med programmene er at de leser og skriver både Excel, Word og Powerpoint-formatene uten problemer. Men makroer og andre spesialelementer fra Office-programmene vil ikke fungere i OpenOffice.

For Windows, Linux, UNIX og etterhvert Mac

OpenOffice 1.0 er foreløpig tilgjengelig i engelske versjoner, både for Windows, Linux og diverse andre UNIX-baserte systemer. Dessuten er en versjon for Mac under utvikling. OpenOffice 1.0 vil dukke opp i en rekke språkdrakter i løpet av de neste ukene, deriblant svensk, dansk og finsk. Norsk versjon er ikke bekreftet, foreløpig.

Betaversjoner av OpenOffice har vært tilgjengelig i lengre tid, og vi har tidligere omtalt pakken, og lagt ved en rekke skjermbilder. Disse finner du her.

Her kan du laste ned OpenOffice 1.0 (Windows-versjonen er på 47 MB).

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!