Ødelagt skjerm på bærbar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Hei!

Var så uheldig å øydelegge skjermen min på den bærbare pcen min.
1/3 av skjermen er kvit med litt farger. Den ser "knust" ut. Dette skjedde da eg tok litt for hardt på lcdskjermen. Det eg da lurte på var om det er vits i å prøve å få den reparert, eller om det er bedre å kjøpe ein ekstern pcskjerm. Tenkte da på ein 19 tommers lcdskjerm. Har du ein anbefaling, og kva må ein gje for ein brukbar 19 skjerm?

Mvh
Are

Datadoktoren svarer

Heisann.

Reparasjon er ganske grei skuring - det er bare å bytte ut skjermen på din bærbare. Du kan som regel få gjort dette ved å levere/sende inn datamaskinen til butikken, produsenten eller et av deres verksteder. Er du ute etter å spare noen kroner (og ikke minst er komfortabel med å fikle inni en PC) kan du i mange tilfeller også bare bestille en skjerm og gjøre dette selv. I så fall kan det være en stor fordel å få tak i en servicemanual - elektroniske (PDF) utgaver finner du ofte tilgjengelig på Nettet.

Ekstern skjerm kan du selvfølgelig også gå for. Det vil jo gjøre hele maskinen langt mindre portabel, men du slipper nok også litt billigere unna. Det er ingen heksekunst å lage en god 19-tommer i dag, så de aller fleste rimelige modeller er bra nok til husbruk. Merk at 19-tommere kommer både som "vanlige" og bredskjermer. Har du ingen preferanser her kan du gjerne ta en tur innom en butikk for å se hva du foretrekker.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!