System Information inneholder en rekke nyttige hjelpemidler som Windows 95-brukere har savnet i mange år.
System Information inneholder en rekke nyttige hjelpemidler som Windows 95-brukere har savnet i mange år.Vis mer

Nyttige verktøy for både erfarne og uerfarne brukere

Windows 98 er i utgangspunktet et langt mer stabilt system enn forgjengeren. I tillegg har Microsoft lagt inn en rekke programmer som gjør at det er langt lettere å finne ut av feil.

Starter du programmet System Information (som ligger under System Tools, som igjen ligger under Accessories på Startmenyen), får du tilgang til en rekke mer eller mindre nyttige verktøy. System Information er for øvrig en av de nyttigste forbedringene i ’98 -- en samling av verktøy som gjør at det virkelig er mulig å finne ut av selv ganske intrikate Windows-problemer.

Windows Report Tool gjør at du kan rapportere problemer til Service-folkene til Microsoft. Programmet legger dermed ut forskjellig informasjon som gjør det mulig å finne ut hva som egentlig er gått galt, og øker dermed muligheten for å fikse opp i problemene.

System File Checker er et nydelig program som har vært sårt savnet hos mange Windows-brukere. Denne holder nemlig et øye med Windows’ systemfiler, og dersom disse er ødelagte, flyttet eller slettet, kan du enkelt reinstallere dem fra ’98-CDen.

Registry checker kan være til hjelp dersom Windows Registry er gått i stykker. Dette programmet kjøres automatisk hver gang du starter ’98.

Automatic Skip Driver Agent finner problemer når du starter opp PCen, og gjør at man kan hoppe over drivere som lager trøbbel. Denne har vi allerede opplevd har fikset opp i relativt håpløse drivere som man neppe hadde funnet ut av under Windows 95.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dr. Watson (finnes også i ’95) rapporterer den nøyaktige tilstanden til PCen da den krasjet. Riktignok forutsetter Dr. Watson at ikke PCen stopper helt, men da kan programmet være til stor hjelp når man skal finne ut av problemer.

System Configuration Utility er et svært brukervennlig verktøy som gjør at du kan endre autoexec.bat, config.sys, win.ini, system.ini og en rekke andre ting.
Dette gjør at brukerne slipper å benytte Sysedit eller notepad på å fikse opp i viktige filer.

Scandisk (også i ’95) finner og klarer ofte å fikse problemer på harddiskene dine.

Version Conflict Manager er også et svært nyttig program som finner om det er en konflikt mellom de programmene du måtte kjøre, og de installerte drivere o.l. Finner også ”riktige” drivere på Windows CD-ROMen dersom du har trøbbel.

Annet nyttig

Disk Cleanup kan automatisk slette unødvendige filer fra harddisken din. Programmet er heldigvis smart nok til å spørre deg om hva du vil ha slettet.

Disk Defragmenter er svært mye mer intelligent enn det tilsvarende verktøyet under ’95. Dette programmet benytter nemlig Intels Application Launch Accelerator -- som hele tiden sjekker hvordan du bruker PCen din og som sørger for at dine mest brukte programmer startes raskere.

FAT32 Converter ”oversetter” harddisken din fra FAT16 til FAT32, og gir deg dermed langt mer effektiv lagring av data og programmer. Programmet forteller deg blant annet hvor mye plass du vil spare ved å konvertere. FAT32 gjør også at du kan har harddisker som er større enn 2 GB.

Windows Update gjør det mulig for systemet å finne ut om det er kommet nye ’98-oppgraderinger fra Microsoft, og installerer disse automatisk.