Nyttig ekstrautstyr

Når du bruker et digitalt kamera, er det en lidelse å bruke kabelen og programmet som følger med kameraet til å hente bildene inn i PCen. Da er det mye smartere å bruke en minnkortadapter, og her er noen av løsningene som finnes.

Det er to minnkorttyper som dominerer markedet akkurat nå, og det er SmarMedia og CompactFlash. Disse minnekorttypene har forskjellig utførelse, men gjør den samme jobben. Det finnes en rekke adaptere for deg som har bærbar PC med PC-kort-spor (tidl. PCMCIA), men her er noen gode løsninger som passer også for deg som har stasjonær PC.

Sandisk ImageMate

Med en ImageMate kan du kopiere bilde til PCen i et forrykende tempo. Foto: Torvald Vis mer

Hvis du har USB-port på PCen din, er Sandisk ImageMate et glimrende alternativ. ImageMate er en liten dings på størrelse med en mus, som oppfører seg som en ekstra disk når du setter inn minnekortet. Siden USB er en rask standard (12 Mbit/sek.), kan du kopiere over bildene fra minnekortet til PCen i et forrykende tempo i forhold til å bruke kabelen som følger med.

Vår erfaring med ImageMate er overveiende positive. Den er lett å installere og lett å bruke. Prisen er ca. 1.000 kroner (inkl. mva), og den er verdt hver eneste krone hvis du vil ta mange bilder. Tar du bare bilder en gang i blant, bør du prøve kabelen som følger med en stund, og se om den dekker behovet ditt.

FlashPath rett i diskettstasjonen

Med en FlashPath kan du kopiere bildene direkte fra diskettstasjonen. Mye raskere enn kabel, men tregere enn ImageMate. Foto: Torvald Vis mer

For deg som kjøper et kamera med SmartMedia minnekort, kan det være en løsning å kjøpe en adapter som settes inn i diskettstasjonen på PCen. Denne løsningen er elegant, men ikke spesielt rask.

Det er mulig å lage en adapter til diskettstasjonen siden SmartMedia er mye tynnere enn CompactFlash. Adapteren har egne batterier og et eget driverprogram på PCen. Når dette er installert, er det bare å plassere minnekortet i adapteren, og kopiere som om det skulle være en vanlig diskett.

Også FlashPath koster ca. 1.000 kroner inkl. mva.