Nytt tastatur eller oppdatere BIOS?

Dagens spørsmål:

Nytt tastatur eller oppdatere BIOS?

Jeg finner ikke en ordentlig beskrivelse på norsk av hvordan jeg kan oppdatere BIOSen.

Maskinen har en feil. Når jeg restarter den, mister jeg tastaturet, så jeg må slå av maskinen for at den skal finne tastaturet. Dette problemet har den hatt siden jeg satte den sammen. Etter at jeg oppgraderte til Windows 98 Second Edition, må jeg også slå den av med hovedbryteren. Når jeg velger Start/Avslutt/Slå av maskinen, slår den bare av skjermen.

Jeg rotet litt første gangen jeg startet maskinen uten oppstartsdiskett. Jeg stilte om i BIOSen og startet direkte fra CDen med Win 98, så jeg tror jeg kan ha skadet BIOSen. Har forstått at å oppgradere BIOSen må gjøres riktig, og har lastet ned oppgraderingen men ikke tort og installere den.

Har et Abit B.H.6 hovedkort og Celeron 300 Prosessor. BIOS-versjon er Award 4.51 PG fra 10.08.98

Håper du kan hjelpe meg.

Geir

Datadoktoren svarer:

At du satte PCen til å starte direkte fra CD er neppe årsaken til problemene dine.

Har du prøvd med et annet tastatur? Det kan jo være en feil på dette, ved at noen spenningsnivåer eller pulser ligger i grenseland for å bli lest riktig under 'varm' omstart.

Det er i hvert fall verdt å prøve. Når et eller annet på en PC ikke virker, kan feilen også ligge i maskinkomponenter eller kabler, og behøver ikke å ligge i programvare eller oppsettparametere. Det er lett å glemme at en PC også kan ha enkle tekniske feil.

Hvis det likevel skulle være BIOS som er synderen, har vi skrevet en egen artikkel om hvordan du oppgraderer BIOS - på norsk.

Artikkelen finner du her.

Lykke til!

Flere spørsmål og svar