Nytt super-kamera fra Nikon

Nikon Coolpix 990 blir nå trukket ut av markedet til fordel for etterfølgeren Coolpix 995. Generasjonsskiftet skjer allerede i juni.

Nikon Coolpix 990 ble kåret til vinner i DinSides forrige digitalkamera-test. Det er altså et svært godt apparat Nikon nå har funnet grunner til å oppgradere.

Nykommeren virker lovende. Designet er uforandret, det eneste som visuelt skiller de to modellene er at Coolpix 995 har oppfellbar blits. Inni er derimot mye forandret. Nikon har forbedret zoomobjektivet (øket til 4x), sørget for bedre fargemetning, kortere lukkertider, større ISO-område, bedre blits og enklere menystyring.

Nikon har ryddet i menyen

Da DinSide testet Coolpix 990, roste vi kameraets tekniske egenskaper opp i skyene, men var mindre imponert over det avanserte menysystemet. Det mangler ikke på innstillingsvalg, men problemet var altså å klare å bruke disse mulighetene. Dette skal være betraktelig forbedret.

Forbedret billedkvalitet

De fleste oppgir god billedkvalitet som kriterium nummer éen ved valg av digitalt kamera. Vi klaget ikke på forgjengerens kvalitet, men nå skal det visstnok bli enda bedre.

Kameraet har fått et nytt hvitbalanse-alternativ på menyen. Denne gjør at du nå kan lagre bildene med tre ulike hvitbalanse-kombinasjoner.

Problemer med bakgrunnsstøy skal elimineres ved å sette kameraet i noise reduction mode. Dette vil gjøre kameraet mer egnet for natt-fotografering og andre situasjoner der lysforholdene er dårlige og det trengs lang lukketid på objektivet.

Endelig CFII

Mens Coolpix 990 bare kunne lagre bildene på CompactFlash-kort type 1, kan du med Coolpix 995 også bruke type 2 kort. Dermed får du blant annet plass til en IBM Microdrive med inntil 1 GB lagringskapasitet. Overføringen av bilder til PC skjer via USB.

Billigere enn sin forgjenger

Prisen på Coolpix 995 vil være omtrent det samme som du må ut med for Coolpix 990 i dag, rundt 12.000 kroner. Fordelen er at du nå også vil få et oppladbart lithium-ion-batteri og lader inkludert i prisen. Tidligere måtte du ut med bortimot tusenlappen ekstra for å få med dette sårt tiltrengte tilleggsutstyret.