Nytt storslipp fra Nikon

Proffene og entusiastene sikler. Nå er det tid for å friste de brede lag med seks nye kameraer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alle som trives best med et kamerahus til 45 000 og en samling objektiver til minst det samme beløpet før det begynner å bli greie på sakene.

For de som foretrekker noe man kan putte i lomma feirer Nikon 10 år med Coolpix med en lansering av hele åtte nye kameraer.

Toppmodellen

Coolpix P5100 er en oppgradering av P5000 og har tatt i bruk en ny 12,1 Mpx brikke og ny prosessor.

Nytt storslipp fra Nikon

Selv om optikken er den samme, med optisk stabilisator, så er omfanget nå tilsvarende 35-123 på 35mm, noe som skyldes den litt større bildebrikken.

En svært spennende ny finesse er korreksjonen av forvregningen i optikken. Dermed får du ikke lenger skjeve husvegger i vidvinkelområdet, og korreksjonen jobber også i preview.

Prisen er estimert til 379 Euro

Mer kontroll

Nytt storslipp fra Nikon


Cooplix P50 byr på 8,1 Mpx og retter seg mot de som trives med mer kontroll over fotograferingen. Huset har mye til felles med P5100, men har et objektiv med 28 - 102 mm soom-omfang og elektronisk bildestabilisering.

ISO-instilling helt opp til 2000 gjør det mulig å ta bilder i svært svakt lys, men det blir spennende å se hvordan kvaliteten blir.

Kameraet vil bli tilgjengelig i september til en pris rundt 229 Euro

Style serien

Nytt storslipp fra Nikon


Coolpix S700 er et av de aller minste kameraene med 12,1 Mpx oppløsning, metallhus i sølv eller sort og 37-111 mm ekvivalent zoom.

Kameret er lynraskt med oppstart på 0,9 sek og forsinkelsen i utløseren er på umerkelige 0,005 sek.

Den nye EXPEED prosessoren og ISO helt opp til 3200 møter utfordringen for de som ønsker å ta bilder under svært dårlige lysforhold.

Prisen er 349 Euro

Flere farger

Nytt storslipp fra Nikon


Coolpix S510 har mye til felles med storesøster S700, men leveres i enda flere farger: koksgrå, rød og sølv.

Oppstarten er enda raskere, bare 0,7 sekunder og en bildebrikke på 8,1 Mpx skal gi utmerkede bilder.

Pris antas å ville ligge rundt 279 Euro

Coolpix S51 og S51C

Nytt storslipp fra Nikon


Disse kameraene har også Nikons bølge-design, og har begge 7,99 Mpx sensor og VR-stabilisert opbjektiv med 38 - 114mm ekvivalent zoom. LCD-skjermen er ikke-reflekterende og på 3 tommer diagonalt.

S51C har innebygd WiFi og du kan sende bildene direkte over trådløst nett til Nikons Picture Bank og varsle registrerte mottakere via Picture Mail om at nye bilder er lagt inn!

Prisene er beregnet å bli 229 Euro for S51 i sort og 249 Euro for S51C i sølv eller sjokoladebrun.

Life-serien

Nytt storslipp fra Nikon


Her finner vi Coolpix L15 som er et svært rimelig kamera. Det byr på 8 Mpx og 2,8" LCD pluss 35 - 105mm zoom. Kameraet er ytterst enkelt i bruk, det er laget for de som ønsker å ta det opp av lomma, slå det på og knipse. Bildeprosessoren lar deg fiks røde øyne, undereksponering og fokuserer automatisk på ansikter.

Prisen ¤179

Nytt storslipp fra Nikon


Coolpix L14 ligger litt under L15 i spesifikasjoner med 7,1 Mpx oppløsning og 38 - 114 mm zoom, men byr til gjengjeld på en imponerende batterilevetid med de inkluderte lithium AA-batteriene. Hele 1000 bilder kan du ta med et par av disse batteriene før laderen er påkrevet.

Prisen vil ligge på 149 Euro

Vi kommer selvsagt tilbake til testing av disse modellene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer