Nytt prisfall på Pentium

Intel senker prisene på prosessorer enda tidligere enn ventet siden 600 MHz Pentium III og 500 MHz Celeron allerede er klare. Snart er det også duket for enda flere priskutt.

Allerede fra i dag, 19 juli, senker Intel prisene på Pentium III med mellom 10 og 15 prosent. Dette skjer til tross for at kvartalsresultatene for Intel var dårligere enn ventet.

Store variasjoner hos forhandlere

Denne prisnedgangen gjelder i det første omsetningsleddet, mellom Intel og distributørene. For storkunder vil dette prisfallet umiddelbart få effekt, men for vanlige forbrukere varierer utsalgsprisene ofte med 10 - 15% hos de forskjellige utsalgsstedene. Derfor er det alltid viktig å sjekke hos flere forhandlere. Selv om din lokale forhandler setter ned prisene med 10 %, kan det være andre forhandlere som ligger enda 10 % lavere.

600 MHz Pentium III er i salg

Både store internasjonale distributører som Ingram Micro og flere japanske nettsteder, har ført opp 600 MHz Pentium III i sine prislister. Prisnivået ligger på USD 705 hos Ingram og 790 hos japanske forhandlere.

Det var ikke ventet at 600 MHz skulle bli tilgjengelig før 1 august, men det har tydeligvis lekket ut tilstrekkelig med eksemplarer ”før termin”. Årsakene til dette kan være flere, men det blir spekulert i at Intel gjerne vil ha litt ekstra oppmerksomhet rundt Pentium III i disse dager, siden konkurransen begynner å bli hardere på flere fronter.

Athlon scorer

AMD har nemlig plassert produksjonseksemplarer av Athlon (tidligere K7) hos strategiske teststeder på Internett. De har prestert bedre enn Intels prosessorer på tilsvarende klokkehastigheter, og generelt fått svært gode omtaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette bekrefter AMD sine sammenlignende tester som vi har skrevet om tidligere.

Celeron i 500

Også den billige serien Celeron har fått en ny toppmodell og lavere priser. Den raskeste kjører nå på 500 MHz, og prisen er på under en tredjedel av 600 MHz Pentium III.

Krigen hardner til

Når produksjonen av AMD’s Athlon kommer opp i volum, noe som skal skje i løpet av august, vil vi se en enda hardere konkurranse og nye priskutt. Det er forventet at Intel drastisk forskyver sine kvartalsvise prisnedsettelser ved å snike inn flere priskutt i mellom periodene.

Intel vil at AMD skal blø enda mer enn de allerede gjør - nå er det opp til markedet å ta stilling.