Nytt liv til Windows XP

Med disse gratis tilleggene kan du få XP til å se ut og oppføre seg veldig likt Vista, kanskje til og med bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«Vi gir XP et ansiktsløft på utsiden, og utstyrer den med Vista-funksjoner på innsiden, rett og slett.»


Service Pack 1 til Windows Vista er allerede tilgjengelig for noen, og Microsoft håper at den skal få flere til å begrave XP til fordel for etterfølgeren. Men selv om flere feil er blitt rettet og nettverksytelsen er kraftig forbedret, er det fortsatt mange grunner til å beholde XP en stund til, spesielt for deg som sitter på litt eldre maskinvare.

Dessuten vedlikeholdes XP parallelt med Vista, og blir i hvert fall i salg fram til sommeren. Snart dukker Service Pack 3 opp, og da vil XP sannsynligvis være det mest gjennomprøvde og feifrie operativsystemet i Microsofts historie.

>>Start guiden: Nytt liv til Windows XP

image: Nytt liv til Windows XP


Vista inneholder imidlertid en del godbiter som ikke uten videre er tilgjengelig for XP-brukere. Det vil si; funksjonaliteten er tilgjengelig dersom man vet hvor man skal lete, enten i form av tillegg som kan lastes ned fra Microsoft, eller fra konkurrerende aktører.

På de neste sidene går vi gjennom hvordan vi fikk vår tilårskomne bærbare PC med Windows XP til å oppføre seg temmelig likt en langt sprekere maskin med Windows Vista, endogtil bedre på et par områder, vil vi påstå.

Vi gir XP et ansiktsløft på utsiden, og utstyrer den med Vista-funksjoner på innsiden, rett og slett.

Vi har kun benyttet gratis programvare, og ingen programmer som klusser med systemfiler eller som på andre måter kan gjøre systemet tregt og/eller ustabilt.

>>Start guiden: Nytt liv til Windows XP