Nytt liv til gamle MP3-spillere

Har du en MP3-spiller fra Sony, bør du lese videre.

At Sony lager noen av markedets beste lomme-musikkspillere, har vi fått bekreftet gang på gang i DinSides tester. Men på ett punkt har Sony sviktet, og det er på programvaren som følger med spillerne. Nyere Sony-spillere fungerer riktig nok uten spesialprogramvare, men fram til midten av 2007 var situasjonen en helt annen.

Inntil da måtte man bruke Sonys egen programvare, Sonic Stage, for å overføre musikken. Ikke nok med at programvaren var treg og plaget av en rekke feil, den fungerte dessuten kun på Windows-maskiner (hvis den virket i det hele tatt), og det var ikke mulig å kopiere musikken fra spilleren og tilbake på PC-en.

Like god etter fem år

Nå har Sony for lengst begravd Sonic Stage, men spillerne lever videre. Personlig er jeg eier av NW-E407 fra 2005, som jeg bruker til trening. Ingen andre spillere jeg har lagt min hånd på betjenes like enkelt i blinde, og batteriet er like utholdende som da spilleren var ny.

Derfor var gleden stor da jeg kom over JSymphonic. Dette åpen kilde-programmet sørger for enkel overføring til og fra Sony-spillere, og gjør at du kan fjerne Sonic Stage fra PC-en for godt.

Les også: Sonys beste MP3-spiller?

Platformuavhengig

Programmet krever at du har Java installert, og kjører like godt i Windows, MacOS og Linux. Det trenger ikke å installeres, og består av kun én enkelt kjørbar fil som kan legges rett på spilleren via Utforsker eller annen filbehandler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt liv til gamle MP3-spillere


Programvinduet er delt i to; til venstre ser du innholdet i musikk-mappa på datamaskinen din, til høyre ser du innholdet på spilleren. Øverst ligger knapper for å overføre og slette, og utfør-knappen som du trykker på til slutt.

Konverterer på direkten

Formater som støttes er Atrac, MP3 og WMA. Disse overføres direkte, eller konverteres dersom spilleren ikke støtter dem. I tillegg konverterer JSymphonic også filtypene Ogg Vorbis, Flac, Ape, AAC, MPC og WAV-filer til MP3 på direkten.

JSymphonic støtter Sony-spillere fra 3. til 7. generasjon, du finner hele listen her. Programmet laster du ned fra denne siden.

Les også: DinSide tester MP3-spillere