Nytt liv for Internett via satellitt?

Internettilkobling via satellitt er ikke noe nytt. Men tungvinte løsninger gjorde at både interessen hos brukerne og tilbudene for privatmarkedet svant hen for et par år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De som valgte satelittløsninger fra Europe Online i 2000 kunne bare motta data, ikke sende. Dermed var man nødt til å være tilkoblet telenettet hele tiden mens man surfet på nettet. Mange opplevde i tillegg at tjenesten var både ustabil og tregere enn lovet.

Toveis kommunikasjon via satellitt

Nå kan det se ut som om Internett via satellitt er blitt et mer modent produkt, med lanseringen av Tiscalis toveisløsning "TiscaliSat". Du trenger med andre ord ikke å være tilkoblet telenettet med denne løsningen, som består av en parabolantenne, vegg -eller takfeste, 30 meter kabel og et satellittmodem som du monterer i PCen din.

–Tiscali har som målsetting å tilby innovativ teknologi og nye løsninger. Derfor er det med glede vi nå – som et av de første av selskapene i Tiscali - kan tilby dette spennende produktet her i Norge, sier administrerende direktør i Tiscali, Olav Sande.

De penga...

Olav Sande er administrerende direktør i Tiscali.
Olav Sande er administrerende direktør i Tiscali. Vis mer

Løsningen er først og fremst beregnet på små og mellomstore bedrifter som ligger utenfor dekningsområdet for ADSL, men har du god råd er det ingenting i veien for å anskaffe deg dette også som privatperson. Det vil da koste deg den nette sum av 14.950 kroner å få montert det nødvendige utstyret, og i tillegg må du betale en fast månedsavgift på 2.490 kroner. I tillegg kommer momsen.

Da kan du være tilkoblet nettet hele tiden, med nedlastingshastighet på inntil 400 Kbit pr sekund, og opplastingshastighet på 100 Kbit pr sekund. Det betyr hastigheter omtrent som Telenors rimeligste ADSL-løsning, som for tiden koster 352 kroner pr måned inklusive merverdiavgift.

Finn det bredbåndstilbudet som passer deg best!