Nytt hovedkort med kraftig grafikk

Endelig et integrert hovedkort med imponerende grafikkmuligheter: Intels nye SR440BX bruker en Riva TNT-brikke som fremdeles er blant de ledende på markedet. Utviklerne har også funnet plass til lyd i dette kompakte MicroATX-kortet.

SR440BX-kortet er en meget kraftig multimedia-løsning. Det støtter Pentium III opp til 500 MHz (foreløpig), alle utgaver av Pentium II og alle Celeron-prosessorer for slot 1. Med to DIMM-sokler og støtte for 256 MB-moduler kan du benytte hele 512 MB internminne.

Avansert grafikk

Den integrerte grafikkløsningen benytter en Riva TNT-brikke, som er en veldig rask 2D/3D-kombinasjon. Det er første gang en slik grafikkløsning inkluderer hele 16 MB grafikkminne. Den integrerte grafikkløsningen benytter en 2X AGP-buss. Derfor er det ingen egen AGP-slot på hovedkortet.

God lyd

Intel har også integrert en Creative Soundblaster PCI 64V-lydbrikke som gir topp lyd. Lydbrikken er et resultat av Creatives oppkjøp av Ensonic i fjor.

Gode utvidelsesmuligheter for et MicroATX-kort

Hovedkortet har hele tre PCI-plasser og en kombinert PCI/ISA-plass. Det er imponerende for et MicroATX-kort. Det blir plass til en ekstra PCI-slot siden grafikkortet er integrert og AGP-slotten er borte. Det er tilknytning til to IDE-busser med UltraDMA/33, to USB-porter, to serie- og en parallellport.

Et MicroATX-kort er mindre enn et vanlig ATX-kort. Det skyldes at det bare er plass til fire ekspansjonskort mot normalt syv. Selv om det finnes egne MicroATX-kabinetter, kan du også montere dette kortet i et vanlig ATX-kabinett.

Brikkesettet som benyttes er Intel 440BX. BIOSen er produsert av AMI og støtter strømsparing, LS120 og EIDE-disker over 8 GB.

I esken finner du en CD-ROM-plate med drivere og dokumentasjon. Intel leverer også med en prosessorholder (retention mechanism) for både Pentium III/Celeron (S.E.P.P) og for Pentium II (S.E.C.C). IDE- og floppy-kabler følger også med. Du får også med et praktisk klistremerke som gir deg en oversikt over alle kontakter og innstillinger.

I salg nå

Kortet er allerede i salg og koster ca. 1.800,- + mva (kr. 2.214,- inkl. mva). Ta kontakt med en av de to autoriserte Intel-distributørene Microtronica (tlf: 21 30 64 00) eller Avnet PCC (tlf: 800 10 466) for nærmeste forhandler.