Nytt grafikkort - DirectX 10?


Hei!
Først takk for mange nyttige tips. Godt jobba.
Så til sakens kjerne:
Jeg skal ha nytt vifteløst skjermkort, og lurer på hva dinside vil anbefale for ca 3000 kroner. Så at xfx 7950 gt har gode løsninger, men ble i tvil da jeg så at PoV har sitt nye 8800 gts kort tilgjengelig uten vifte for 3750 hos Netshop. Litt over budsjett, men det er ikke umulig.

Er PoV kortet verdt de ekstra kronene, særlig mtp på snart aktuell vista & dx 10 oppgradering? Har hørt at de første dx 9 kortene ikke var helt pålitelige. Kan dette bli et problem med dx 10 også?

Vennlig hilsen Sovelars!

Datadoktoren svarer

Heisann.

Hadde valget ditt stått mellom et langt billigere DirectX 9-kort og 8800 ville det vært et langt vanskeligere valg, men i dette tilfellet med et såpass "billig" 8800-kort er det ganske enkelt å anbefale deg å gå "hele veien". Et grafikkort til 3-4 tusen bør, alt etter hvor kresen du er på kvalitet, holde i 1-3 år, og i løpet av den tiden vil spill med støtte for DX10 for lengst ha et meget solid tak på markedet.

Så hvis du først skal bruke såpass mye kronasjer på grafikk er det like greit å sikre seg at du ikke blir nødt til å oppgradere igjen om kort tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et annet alternativ er å gå ned i pris og kjøpe et billigere DX9-kort som er godt nok akkurat nå, men du trolig må bytte ut innen et års tid. Da vil du også kunne nyte av et større utvalg av DX10-kort i hyllene når den tiden kommer.

Når det gjelder pålitelighet vil vi forhåpentligvis ikke få de store problemene. I motsetning til DX9 er DX10-standarden helt ny fra bunnen av, og slipper å tenke på bakoverkompatibilitet med eldre DirectX-versjoner. Dessuten er det større krav for å få et produkt godkjent og sertifisert som DX10-kompatibel. Men det er noe vi selvfølgelig ikke kan vite helt sikkert før vi får DX10-spill ut på markedet.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar