Nytt fartsmonster fra HP

HP tar i bruk Formel 1-sponsingen sin for å vise hvor raske de siste skriverne deres er; fra null til fotografi på fjorten sekunder.

Scaleable Printing Technology blir omtrent Justerbar skriveteknologi på norsk, og er navnet på teknologien som går inn i HPs fjerde blekkskrivergenerasjon.

Full fart forover

På de raskeste innstillingene klarer den siste HP-skriveren, HP Photosmart 8250, å kverne ut et 10 x 15 centimeter stort bilde på 14 sekunder. Men det går fort også med vanlig tekst; 32 sort/hitt-sider i minuttet og 31 sider i farger står det i HPs skryteliste.

Nytt fartsmonster fra HP


Det er fordi de har snudd opp ned på selve skriverhodet, som nå er delt i ett stikk utbyttbar blekkpatron og et skrivehode med 3.900 blekksprutende dyser som nå er fastmontert i skriveren.

Også billigere

Dermed skulle det også bli billigere å produsere blekkpatronene, og HP opererer med en "pris-per-side" på 24 Cent - eller omtrent en krone og femti øre i norske penger.

- Når vi separerer skrivehodet og blekkpatronene kan vi operere med større skrivehoder enn tidligere, sier HP i pressemeldingen sin, - Siden disse dekker en større flate på arket hver gang de passerer, bruker de færre runder på et bilde og blir fortere ferdig.

I følge HP er det en ytterlig fordel at skrivehodet nå også kan regne ut hvor mye blekk det trenger, slik at du ikke taper like mye blekk på utskrifter som stopper halvveis når patronen blir tom. Når du renser skrivehodet i det nye systemet blir dessuten blekket også resirkulert tilbake i patronen igjen, som også skal spare en del penger.

Forutsetningen for denne raskere ytelsen er imidlertid at du beruker HPs nyutviklede Vivera-blekk sammen med HP Photosmart 8250, samt HPs "Advanced"-papir.

Nytt blekk

Vivera-blekket bruker seks patroner for fotografier og fire patroner til fargeutskrifter, slik at det skal bli bedre farger. Dermed er det slutt på en-patron-til-alle-politikken fra den kanten. Du slipper også å bytte patron avhengig av hva du skriver ut, men flere av HPs konkurrenter har lenge brukt lignende systemer i toppmodellene sine.