Foto: TK
Foto: TKVis mer

Nytt digitalkamera fra Canon

Hvis du lurer på å kjøpe Canon A5 eller Canon A5 Zoom, bør du vente litt. Nå kommer nemlig Canon med en oppgradert modell, og det betyr prisfall på eksisterende modeller og bedre egenskaper på den nye.

Den nye modellen har fått navnet Canon A50, og har 2,5 x optisk zoom. Den viktigste forskjellen i forhold til dagens modeller, er at det nye kameraet har fått enn oppløsning 1280 x 960 i stedet for 1024 x 768 slik det er på A5 og A5-Zoom. Oppløsningen på selve CCD-brikken er 1,31 mill. bildepunkter. I tillegg får også kameraet ny systemprogramvare (firmware) slik det er vanlig når det kommer nye modeller.

For lav oppløsning var hovedankepunktet vårt mot A5 da vi testet det i konkurranse med 5 andre kameraer som alle har høy oppløsning og en prislapp under 5.000 kroner inkl. mva.

Det som manglet

Siden oppløsningen nå økes, kan kameraet bli et interessant valg for en rekke brukere. Kameraet har et svært kompakt og bra design, batterikapasiteten er glimrende, og kameraet er enkelt å bruke (det har til og med norske menyer på LCD-skjermen).

Nå skulle vi selvsagt ønske at oppløsningen ble gjort enda høyere. Flere av de store aktørene på markedet (blant annet Sony) lanserer i disse dager svært kompakte kameraer med over 2 mill. bildepunkter, og det gjenstår derfor å se om Canon klarer seg i denne konkurransen. Hadde også A50 fått en så høy oppløsning, hadde det blitt en garantert salgssuksess. Nå er det mer uvisst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kameraet kommer på markedet i begynnelsen av juni, og vil koste 6.900 kroner inkl. mva. Det plasserer kameraet i samme klasse som Olympus C-900 Zoom. Dette kameraet er litt dyrere akkurat nå, men vi antar at prisen faller ganske snart som et resultat av mange lanseringer av nye kameraer i løpet av våren og forsommeren.