Nyheter fra Epson

Epson har nylig lansert nye produkter for visuelt velvære både for stillestående og bevegelige bilder. Både avanserte blekkskrivere og projektorer er nå klare.

Epsons nye blekkskrivere er målrettet mot krevende brukere av fotoutskrifter med vekt på spesielt høy kvalitet. I tillegg er praktisk håndtering av formater og større serier viktig, samt lang holdbarhet.

Epson presenterte nylig to modeller i Stylus Photo serien. Den minste modellen Stylus Photo 950, er beregnet på entusiastene blant hjemmebrukerne. Denne har vi allerede omtalt i denne artikkelen.

For profesjonelt bruk

Nyheter fra Epson

Den andre modellen heter Stylus Photo 2100, er beregnet på profesjonelle brukere, og håndterer formater helt opp til A3+. Den bruker 7 patroner, og en av disse er en spesiell patron for ”lys svart”. Denne gir enda bedre graderinger i de lyse gråtonene, som er kritisk ved utskrift av svart/hvitt foto.

Den ordinære svarte patronen kan erstattes med en spesiell matt svart patron, som gir enda bedre resultater ved utskrift på matt papir eller kunstpapir.

De øvrige patronene bruker fargene cyan, magenta, gul, lys cyan, og lys magenta.
Holdbarheten på utskriftene er fra 45 til 75 år, avhengig av papiret.

Integrert papirkutter

Nyheter fra Epson
Nyheter fra Epson

For utskrift av større antall fotografier er den inkluderte papirrullholderen en svært praktisk løsning. Enda bedre blir det når den kombineres med en automatisk papirkutter og en praktisk oppsamlingskurven for arkene.

Nye projektorer

For hjemmekinoentusiasten kommer det nå to nye LCD-projektorer. Den største heter EMP-TW100 og er beregnet på krevende brukere. Den har oppløsning i breddeformat på 1280 x 768 punkter, 700 ANSI lumen lysstyrke og et kontrastforhold på 600:1.

Støynivået er helt nede på 30 dB, det er en mengde innstillingsmuligheter kombinert med flere ferdige innstillinger for forskjellig bruk. Disse er tilpasset spill, video, DVD eller PC-bruk, med forskjellig fargebalanse, lysstyrke og skarphet.

En Faroudja billedprosessor forbedrer bildekvaliteten, spesielt ved levende bilder.
Anbefalt utsalgspris er 47 900 kroner inkl mva

Nyheter fra Epson

En rimeligere og enklere utgave heter EMP-TS10, og har mange av de samme egenskapene. Oppløsningen er lavere, med 800 x 60 punkter, lysstyrken er på 700 ANSI lumen og kontrasten på 500:1.

Prisen er langt lavere, anbefalt utsalgspris er 28 900 kroner inkl mva.