Foto: HP
Foto: HPVis mer

Nye topplasere fra HP

Hewlett-Packard Norge lanserte i går en ny serie laserskrivere for sine forhandlere. HP LaserJet 8000-familien starter på rundt 30.000 kroner ekskl. mva. og er hovedsakelig tenkt som avdelingsskrivere i nettverk.

8000-familien erstatter 5Si-serien, som HP har hatt stor suksess med. LaserJet 8000 er bygget rundt en 133 MHz-prosessor, har 16 MB minne som standard og et drivverk som skriver opp til 24 sider pr. minutt. En oppløsning på maksimalt 1200 punkter pr. tomme (dpi), støtte for PostScript 2 og bedre løsninger for nettverksadministrasjon inngår også.

I forhold til de enklere modellene, har LaserJet 8000 først og fremst en mer effektiv datahåndtering i form av HPs "transmit-once"- og "RIP-once"-teknologi.

Trenger du flere eksemplarer av et dokument, holder det nå å sende dataene gjennom nettet én gang. I tillegg blir dokumentet bare prosessert ("rippet") av skriveren én gang - deretter ligger det ferdige utskriftsbildet klart i skriveren og kan brukes så mange ganger som nødvendig.

Alt dette forbedrer ytelsen og reduserer nettverkstrafikken. En god løsning med andre ord, men ikke oppfunnet hos HP: QMS har allerede lenge hatt dette i sine nettverksskrivere, og tiden var inne for at HP kom etter.

Mopiering

"Mopiering" er imidlertid et ord HP har funnet på, og stammer fra det engelske "multiple original printing": Istedenfor å skrive ut et dokument på skriveren og deretter stille deg i kopieringskøen for å kopiere, sortere og stifte, lar du laserskriveren gjøre hele jobben - som du styrer fra PCen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LaserJet 8000-familien leveres allerede i grunnmodellen med to papirskuffer à 500 ark og et matebrett med plass til 100 ark. Du kan bygge ut dette til opptil seks papirkilder og dobbelsidig utskrift, mens det på mottakssiden nå bl.a. finnes en sorteringsenhet ("postboks") med syv skuffer, og mulighet til stifting av dokumentene.

Heller ikke med slike postboksløsninger kom HP først i mål (her var Xerox tidlig ute), men igjen er det en god løsning. De kan f.eks. brukes til å styre utskrifter for ulike ansatte til ulike skuffer, slik at man lett finner sine egne utskrifter.

Tre modeller

LaserJet 8000-familien leveres i tre modeller, som inkluderer en basismodell, en nettverksmodell med 10/100 Mbps JetDirect nettverkskort og toppmodellen, som også tilbyr dobbelsidig utskrift. Sammen med LaserJet 4000 og 5000, som ble lansert tidligere i vår, mener HP at de nå har et solid knippe laserskrivere for ulike behov innenfor bedrifter.