Nye Star Wars-spill: Hvor er kraften?

George Lucas er en luring, og istedenfor å ha en spillutstilling sammen med hundrevis av andre, ble de nye Star Wars spillene kun vist på et bakrom for spesielt inviterte. DinSide var selvsagt tilstede.

I forbindelse med Star Wars - Episode 1, har Lucasarts laget flere spill som skal lanseres i månedene fremover. Vi bringer deg her nyhetene om hvilke spill dette dreier seg om, og også førsteinntrykket vi satt igjen med etter å ha sett en demonstrasjon.

Leksikon

Dersom du ikke orker å vente til filmen har premiere i Norge, kan du i begynnelsen av Juni bestille ”Star Wars 1, Insiders guide” på CD-ROM. Her får du all informasjon du trenger om hva som kommer til å skje i filmen, samt ekstra stoff som hvordan de lagde spesialeffektene, intervju med regissøren, over 1.000 bilder, samt flere filmklipp. Denne CD-platen er obligatorisk for alle Star Wars-fans, og vi satt igjen med et intens ønske om å snike med oss en kopi etter å ha sett demoen. Meget bra!

Kjedelig kjørespill

De andre Star Wars produktene var imidlertid ikke like imponerende. Mulig har dette en sammenheng med at spillprodusentene hadde dårlig tid når de skulle lage spill til den nye filmen. I Star Wars ”Pod Racer”, skal du kjøre rundt en racerbane sammen med opptil 8 andre spillere. Dette spillet ligner en god del på Wipeout og andre kombinerte fly/bilspill, men var ikke revolusjonerende spennende.
Typisk et spill man går lei av etter et par dager.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lyssabler

Et mer lovende konsept var ”The Phantom Menace”, hvor du spiller en jedi-ridder som løper rundt med en lyssabel. Her kan du reflektere laserskudd, samt bruke jedi-egenskaper for å overvinne det onde ”Trade Federation”. Grafikken i dette spillet var eksepsjonell, og hadde flere gode elementer som sørger for at dette ikke bare er et standard actionspill. Men sammenlignet med Jedi Knight, er dette spillet en skuffelse.

For gammelt

Ellers fikk vi også se ”Force Commander”, et slags krigsspill i Star Wars universet. Dette spillet skulle egentlig være ferdig for et år siden, og bærer nå preg av gammeldags tankegang og dårlige grafiske løsninger. Ifølge Lucasarts, er dette spillet det siste som skal lanseres i forbindelse med de gamle filmene, men vårt tips er å holde deg unna inntil videre.

Piskes

Til slutt kan vi også nevne ”Indiana Jones – The Infernal Machine”, som er en Lara Croft kopi. Egentlig høres dette litt merkelig ut, ettersom Lara Croft er den kvinnelige utgaven av nettopp Indiana Jones, men dette er første gang Lucasarts satser på et førstepersons action-eventyrspill med vår favoritthelt.

Handling: Året er 1947, og den kalde krigen har begynt. Med andre ord, kommunistene er de slemme, og med en pisk kan du løpe rundt i korridorer og vise dem amerikansk overlegenhet. Spillet skal lanseres i September, og selv om demoversjonen så lovende ut, vil nok ikke dette matche suksessen til Tomb Raider.

Konklusjonen er at de nye spillene fra Lucasarts var litt skuffende, og vi håper at selve filmen klarer seg bedre.