Nye Sony-spillerere støtter ikke lenger DRM

Sony har tilsynelatende snudd fullstendig i sitt syn på kopibeskyttet musikk.

Ett av det største ankepunktene mot Sony i DinSides tidlige tester av musikkspillere i lommeformat (les: MP3-spillere), var at de ikke støttet MP3-filer overhodet. De måtte i så fall konverteres først.

Sony, som også eide et av verdens største musikkselskaper, hadde en tanke om at musikken måtte ha strenge kopiregulerende elementer (DRM), noe MP3-formatet slett ikke støttet. Å støtte "piratformatet" ville bety dødsstøtet for musikksalget, trodde de.

Les også: Nytt liv til gamle Sony-spillere

Tapte markedet til Apple

Derfor skapte Sony sitt eget lydformat, ATRAC3, som ingen ville ha, noe Sony dessverre oppdaget litt for sent. Det resulterte i at mektige Sony, som "eide" markedet for portabel musikk gjennom Walkman-konseptet, mistet dirigentstaven til Apple.

Siden har Sony gitt opp sin ATRAC-satsning, men Walkman-konseptet lever videre. De siste årene har disse spillerne gjort det sylskarpt i våre tester, spesielt når det kommer til lyd og byggekvalitet.

ATRAC-støtten ble borte for noen år siden, men inntil nylig har Sony støttet DRM-beskyttede WMA-filer fra Microsoft. Men nå er også det kapitlet i musikkhistorien i ferd med å lukkes.

Nå lanseres nemlig to nye Walkman-spillere, og for første gang er alt som har med DRM-støtte fjernet.

W250 og B150

De to Walkman-modellene er beregnet for trening og aktivitet. Den første har fått navnet W250, og etterfølger fjorårets W202. Dette er egentlig øreplugger med innebygd MP3-spiller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye Sony-spillerere støtter ikke lenger DRM


Sony Walkman W250

Den er vannavstøtende, og tåler til og med en tur i dusjen, hevder Sony i en pressemelding. Spilleren kommer i 2 og 4 GB kapasitet, og det oppladbare batteriet holder i 11 timer når det er fullt oppladet, og 90 minutter med bare 3 minutters lading.

Veil pris er 750 kroner, og den skal ifølge Sony være tilgjengelig i slutten av mai.

Den andre modellen er en sigarformet, klassisk spiller med en 3-linjes LCD, FM-radio og stemmeopptaker. B150 kommer også i utgaver med 2 og 4 GB kapasitet, har integrert USB-plugg og veier kun 28 gram.

Nye Sony-spillerere støtter ikke lenger DRM


Sony Walkman B150

Prisen starter på 450 kroner, men da uten radio. For 50 kroner ekstra får den radiostøtte, mens 4 GB-utgaven med radio koster 600 kroner veiledende, når den dukker opp i butikkene i juni.

Begge spilllere fås i flere forskjellige farger.

DinSide Data tester MP3-spillere