Nye smarte tastaturer fra Logitech

Logitech fortsetter med å videreutvikle sine tastaturer med stor oppfinnsomhet. Nye betjeningsknapper dukker opp både her og der. Vi har sett på to nye modeller.

Stort enklere enn å trykke på en knapp kan det ikke bli. Det må i såfall være å kunne trykke på flere knapper. Dette lever Logitcech opp til og lanserer nå nye tastaturer med knapper som både har dedikerte og programmerbare funksjoner.

Vi har mottatt to tastaturer: Internet Navigator Keyboard, som er utstyrt med kabel, og settet Cordless Desktop Optical som består av både trådløst tastatur og trådløs optisk mus.

Flatt og behagelig

Begge tastaturene er flate og svært behagelige å skrive på. De kommer med en avtagbar håndleddsstøtte som gir en god posisjon på tastaturet.

Tastene er stille, de gir ikke fra seg støyende klikk, men har likevel en klart definert terskel for tastetrykket. Dette gir god tilbakemelding, du merker godt at du ”treffer”.

Tilkoblingen er med USB, og det følger med en overgang til ordinær tastaturkontkakt, i korrekt lilla farge.

Det er ingen USB-HUB innebygget i dette tastaturet. Vi har tidligere sett dette, men det er ikke en god løsning. Det kreves en ekstra strømforsyning for å støtte alle typer USB-enheter, og da blir det vel mye ledninger på skrivebordet.

Smarte funksjoner

Nye smarte tastaturer fra Logitech

Det er som nevnt mange nye knapper, og disse er gruppert i fire områder. I øvre høyre hjørne finner vi fem knapper som er merket med følgende funksjoner: iTouch, E-post, Shopping, Søk og My Home.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle knappene kan tilknyttes et program eller et nettsted, eller du kan sette opp din egen meny med alternative nettsteder eller programmer.

Nye smarte tastaturer fra Logitech

I venstre hjørne finner vi en tilsvarende samling med fire knapper som er merket: Økonomi, Mine nettsteder, Grupper og Favoritter.

I tillegg sitter det en av-knapp for å slå av datamaskinen, den fungerer som å velge Avslutt fra Start-menyen.

Øverst finner vi dedikerte knapper for kontroll av avspillingsprogrammer. Trykker du på knappen Media kommer det opp en meny hvor du kan velge avspillingsprogram. Så kan du manøvrere videre i dette med transportknappene, som fungerer mer eller mindre som på en CD-spiller.

Nye smarte tastaturer fra Logitech


Dette avhenger noe av avspillingsprogrammet. Vi testet Winamp, Windows Mediaplayer og QuickTime player, og funksjonene var stort sett de samme. Du kan hoppe mellom for eksempel låter i en playlist, men ikke mellom filer som ikke ligger i playlist, men i samme katalog på disken.
Volum og Mute-kontroll sitter strategisk plassert, med knapper på Internett-tastaturet, og dreiehjul på det trådløse.

Trådløst og optisk

Nye smarte tastaturer fra Logitech

Vi har selv brukt en trådløs desktop fra Logitech, men i en en tidligere og enklere utgave. Den nye Cordless Desktop Optical er som det fremgår av navnet utstyrt med en trådløs optisk mus. Dessuten har tastaturet de samme ekstratastene som Internett-tastaturet.

Tilkoblingsenheten kan du koble til med USB eller tradisjonelle kontakter, og den kan plasseres et par meter vekk fra tastatur og mus. Den bruker radiobølger og det er derfor ikke nødvendig med fri sikt mellom enhetene.

Den optiske musen er behagelig i bruk, det eneste vi ikke er helt fornøyd med er størrelsen på høyre musknapp. Vår langfinger har en tendens til å skli nedover kanten, og da må vi bevege fingeren når vi skal bruke høyre-klikk. Dette skyldes antagelig at vi ofte bruker Microsoft sin mus, som har knapper i full bredde.

Praktisk

Det er praktisk å kunne manøvrere uten å måtte bruke musen, selv om det kreves litt tilvenning. Hvis du er typen som liker å lage dine egne små løsinger og systemer er disse tastaturene midt i blinken.

Internet Navigator har en listepris på 549 kroner inkl mva, Cordless Desktop Optical ligger på 1 599 kroner inkl mva. Cordles Desktop iTouch leveres også med vanlig trådløs mus og koster da 1 195 inkl. mva.