Nye skytespill underveis

Los Angeles (DinSide Data): Actionspillene selger fremdeles, og nå begynner Quake III-baserte titler å komme for fullt. Her er oversikten over de mest spennende skytespillene som kommer.

Førstepersons-revolusjonen startet med spillet Wolfenstein for mange år siden. Det er derfor bare naturlig at denne klassikeren blir oppdatert med dagens teknologi, og nå er Return to Castle Wolfenstein her. Dette spillet er basert på Quake III-motoren, og er kanskje noe av det mest lovende blant lanseringene på E3. Grafikken er rett og slett utrolig, med svært detaljerte teksturer og meget vellagede fiender. Det er mørkt og skummelt, og spillet lever uten tvil opp til originalen. Vi gleder oss til å skyte nazister igjen, forhåpentligvis før året er omme.

Skrekk, vikinger og modeller

Det er også mange andre skytespill på gang. Blant annet kommer Clive Barker`s The Undying (virket meget skummelt), Rune (viking-inspirert spill basert på Unreal-teknologien) og ikke minst Heavy Metal: FAKK 2. Sistnevnte har den tidligere nakenmodellen Julie Strain som hovedperson, og foregår i en fantastisk fargerik verden skapt med Quake III-motoren. Nummer to på vår ønskeliste, etter Wolfenstein-spillet.

Clive Barkers Undying Vis mer

Det etterlengtede Max Payne-spillet dukket også opp på E3, dessverre bare som en video. Det var likevel nok til å imponere med nydelige animasjoner.

I løpet av året kan vi også vente oss flere Star Trek-baserte skytespill, som for en gangs skyld virket meget solide. Også et James Bond førstepersons-spill er på trappene, basert på filmen The World is not Enough.

Mer Quake III…

Id software er ikke ferdig med sist skudd på stammen som er en såkalt ”expansion pack”, med nye brett, modeller og våpen ble vist frem på E3. Utviklerne har hørt på kritikken som har kommet før, og har nå blant annet forsterket Capture the Flag-varianten av spillet i et forsøk på å nærme seg standardene satt av Unreal Tournament.