Nye skrivere på løpende bånd

NYHET: HP og Lexmark har de siste dagene lansert en rekke nye blekkskrivere. Her er oversikten.

Blekkskrivermarkedet domineres nå av multifunksjonsprodukter, med innebygd skanner og kopifunksjon i tillegg til vanlige utskrifter fra PC/Mac. Men det lanseres en og annen nyhet innen spesialblekkskrivere også, gjerne med fokus på fotoutskrifter. Felles for alle produktene er sterkt synkende priser, smartere design og bedre funksjoner.

Lavpris-eksperten Lexmark

Lexmark X2470
Vis mer


Ikke uventet er det Lexmark som nok en gang befester sin posisjon som lavpris-merke nr 1, med lanseringen av fire nye blekkprodukter. Lexmark X1270 er et godt eksempel, denne multimaskinen kan både skrive, kopiere og skanne, og har en oppgitt utskriftshastighet på 17 sier pr minutt (sort) og 9 fargesider i minuttet. Prisen er 595 kroner, og vi måtte dobbelsjekke prisen før vi skrev denne artikkelen. Lexmark Z645 er en ren skriver uten kopi/skanne-funksjon, men koster til gjengjeld 395 kroner.

Lexmark X2470 skal være strået hvassere på fotoegenskaper, med støtte for direkteutskrift fra digitalkameraet (PictBridge). Hastighet og pris er den samme som for X1270. Men aller beste fotoutskrifter får du fra flaggskipet Lexmark X3470, som har både PictBridge-støtte og integrert minnekortleser. X3470 kan først skrive ut et "prøvetrykk" med miniatyrbilder. Etter at du har krysset av de ønskede bildene og skannet prøvetrykket, produserer den automatisk høykvalitets fotoutskrifter av "bestillingen", heter det i pressemeldingen fra Lexmark. Denne skriveren er hundrelappen dyrere, men prisen er fortsatt så lav som 695 kr. For ordens skyld: alle prisene inkluderer merverdiavgiften.

HP med CD/DVD Tattoo

HP C4180
Vis mer


HP lanserer to nye multifunksjonsskrivere, og presenterer samtidig en løsning de har kalt CD/DVD Tattoo, en etikettløsning for CD- og DVD-plater. Disse etikettene skal i følge HP by på topp fotokvalitet, og den plastaktige overflaten skal dessuten være beskyttet mot riper. Løsningen kan brukes på alle skrivere og plater, men programvare og etiketter vil følge med alle nye Photosmart-skrivere.

HP CD/DVD Tattoo
Vis mer


De to nye skriverne har fått betegnelsene C3180 og C4180, og er både skanner, kopimaskin og vanlig blekkskriver. Begge modellene har muligheten for å bruke seks-farget blekk, men leveres med fire blekkfarger som standard (sort + cyan, magenta og gul).

Begge har samme spesifikasjoner med hensyn til funksjoner, med unntak av at C4180 har en 6 cm skjerm og en egen skuff for fotoark i størrelse 10 x 15 cm.

HP-skriverne blir tilgjengelig rundt 20. juni her hjemme, og veiledende priser er satt til 995 kroner for C3180 og 1.299 kroner for C4180. Også her inkludert mva.

Kommer mer

Fortsatt har ikke Epson og Canon lettet på sommersløret, men vi vet at det kommer nyheter fra de kanter i nær fremtid. Nyhetene kan du naturligvis lese om her på DinSide Data når de foreligger.

[Ugjyldig objekt (debatt)]