Nye, raskere iMacer annonsert

Apple har hatt stor suksess med iMac, som appellerer til hjemmebrukere med sans for det enkle og stilige. Nå mener Apple tydeligvis at det er på tide med en oppdatering av teknologien, og flere nye iMac-maskiner er derfor på trappene.

Det var Apple-grunnlegger Steve Jobs som annonserte nye iMac-modeller på en konferanse i California. Som ventet omfatter forbedringene prosessoren, harddisken, grafikkbrikken og andre områder som er avgjørende for ytelsen. Det lanseres to modeller av datamaskinen, og her er de grunnleggende nyhetene:

  • 350 eller 400MHz G3-prosessor

  • 64 eller 128 MB RAM, med muligheter for oppgradering opptil 512 MB

  • Harddisk-størrelser på 6, 10 eller 13 GB

  • ATI Rage 128 VR-grafikkbrikke

Maskinen vil være tilgjengelig i flere konfigurasjoner, og en av dem har fått navnet iMac DV. Denne maskinen er rettet mot videoentusiaster, og har innebygget DVD-spiller og iMovie-programvare, i tillegg til 400MHz-prosessor. Det finnes også en spesialutgave av denne maskinen, med mer RAM og større harddisk.

Nye, raskere iMacer annonsert

Andre egenskaper Apple mener er viktige, er at maskinene har to USB-porter, én Firewire-port og ikke minst høyttalere fra Harman/Kardon (innebygget i skjermen), som byr på lyd av meget høy kvalitet. To hodetelefon-utganger og mikrofon er også tatt med. Maskinene har ikke vifte, og er derfor meget støysvake.

Designmessig er det blitt gjort mindre forandringer i utseendet, men den etterhvert kjente iMac-stilen er ivaretatt. Maskinen kommer i seks forskjellige farger.

Prisen for basismodellen vil ligge på omtrent 7.600 kroner, DV-utgaven vil koste i underkant av 10.000 kroner, mens DV Special Edition vil koste rundt 11.500 kroner. Dette er amerikanske priser (med en valutakurs på 7,60), og du må regne med å punge ut litt mer når maskinene kommer til Norge. Apple Norge vet ikke hva prisene vil bli her, men opplyser til DinSide at maskinene kommer i norske butikker i november.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Steve Jobs viste også fram en ny versjon av operativsystemet Mac OS, som nå kommer i niende versjon. Denne vil være i butikkene 23 oktober.