Mozilla har trukket tilbake den 16. utgaven av nettleseren på grunn av et alvorlig sikkerhetshull. Foto: Mozilla
Mozilla har trukket tilbake den 16. utgaven av nettleseren på grunn av et alvorlig sikkerhetshull. Foto: MozillaVis mer

Nye problemer for Firefox

Firefox 16 er trukket tilbake.

Oppdatert fredag 12. oktober klokka 22: Firefox har nå rullet ut en oppdatering (v16.0.1) som adresserer det nevnte sikkerhetshullet.

LES OGSÅ:

Mozilla Firefox har hatt en negativ utvikling de siste par årene, og utviklerne har ikke klart å demme opp for den stadig synkende brukermassen.

Nedgangen skyldes i hovedsak Google Chrome - nettleseren som i mange oversikter nå rangeres som den mest brukte nettleseren. Det er kun Internet Explorer som har opplevd større fall i brukermassen enn Firefox siden sommeren 2010.

Her er markedsutviklingen de siste årene, ifølge Statcounter:

Nye problemer for Firefox

Les også: – Styr unna Internet Explorer

Introduserer nytt sikkerhetshull

Og bedre blir det ikke når utvikler-teamet klarer å legge ut den nyeste versjonen (Firefox 16) og samtidig introdusere et helt nytt og alvorlig sikkerhetshull. Hullet gjør det mulig å for ondsinnede nettsteder å se hvilke nettsteder du har besøkt tidligere.

Selv om Mozilla ikke har opplevd at noen har utnyttetet hullet, besluttet de sent i går å trekke nettleseren tilbake mens de retter feilen.

Inntil feilen er rettet (det skal skje i løpet av dagen), anbefaler Mozilla alle som har installert Firefox 16 til å nedgradere til versjon 15.0.1.

Les også: Den tryggeste nettleseren

Samleside: Nettlesere