Nye PCer fra Compaq

Nye rimeligere prosessorer har dukket opp i det siste, og Compaq følger opp ved å lansere både nye bærbare og stasjonære PCer i Presario-serien. Maskinene skal ha enda bedre forhold mellom pris og ytelse, og er utstyrt med de siste teknologiske nyvinningene.

Presario-serien er først og fremst beregnet på hjemmemarkedet. Compaq tilbyr enklere modeller for førstegangskjøpere, og mer avanserte modeller for de som oppgraderer. Samtidig er det norsk premiere for bærbare modeller i Presario-serien.

Nettilgang og spill/multimedia er for mange de viktigste argumentene for å kjøpe hjemme-pc, og de nye Presario-modellene fra Compaq er kraftig profilert som Internett-maskiner. Alle maskinene har innebygget 56K V.90 modem som gir den høyeste oppkoblingshastigheten når du bruker vanlige telelinjer. De nye modellene leveres også med ”Compaq’s Easy Access Internet Keyboard”, som har egne knapper for nettilgang, og fire knapper for å bringe deg til dine favorittsteder. Andre knapper aktiviserer epost og søk på nettet.

Minitårn

Det er to modeller med minitårnkabinett; en rimelig og en mer påkostet. Maskinene kalles henholdsvis 5060 og 5170.

Den rimeligste modellen har en prislapp på 13 990 kroner inkludert moms, og for denne summen får du en maskin som blant annet har en AMD K6-prosessor på 333 MHz, 48 Mb minne og 4 GB harddisk. En 15-tommers skjerm er også inkludert.

Den mer påkostede modellen har en Intel Pentium II på 350 MHz, 64 MB SDRAM, DVD-spiller og 8 MB skjerm-minne. Her er det inkludert en 17-tommers skjerm og prisen er 19 990 kroner inkludert moms.

Alle modellene har lett tilgjengelige porter for USB og styrespak. Flere forskjellige høyttalerløsninger fra JBL kan leveres. For de virkelig kresne kan systemet kompletteres med Dolby Digital Surround og JBL VMAx høyttalersystem for hjemmekino-opplevelser.

Nye bærbare

for første gang i Norge lanseres det også en bærbar maskin i Presario-serien. Maskinen har fått navnet Presario 1240, og har Pentium 266 MHz MMX-prosessor og 64 MB minne. Den har dessuten 12,1-tommers aktiv TFT-skjerm, innebygget 56K modem, 24x CD-ROM-leser, 4 GB harddisk, en USB-port og plass for ett PC-kort. Prisen på denne PCen blir 21 990 kroner inkludert moms.

Alle modellene leveres med Windows 98, Microsoft Works 4.5 og Word 7.0.