Den trådløse varianten ser slik ut
Den trådløse varianten ser slik utVis mer

Nye, optiske mus fra Microsoft

Microsoft lanserer nå tre nye optiske mus, og vi kan velge mellom oppdateringer av gamle klassikere og én helt ny modell.

Optiske mus, som kan brukes på nært sagt alle overflater og som ikke behøver rengjøring, har revolusjonert pekeredskap-markedet de siste årene. Vi har sett flere svært solide modeller fra Microsoft og Logitech, og nå oppdaterer som sagt Microsoft sitt utvalg.

Den største nyheten er en trådløs optisk mus, som har fått et design som minner noe om flaggskipet Intellimouse Explorer. Det er vel ingen tilfeldighet at denne trådløse musen også heter Wireless Intellimouse Explorer. Utviklerne har jobbet med utformingen, og gjort musen mer ergonomisk, slik at du får bedre tak i redskapet. Musen trenger to standard AA-batterier, og skal i følge Microsoft fungere i flere måneder ved vanlig bruk før den trenger batteribytte. Microsoft har utviklet flere nye strømsparingsteknologier som gjør batterilevetiden enda lengre enn før.

Wireless-musen med basestasjon Vis mer

Musen har også fått en ny optisk teknologi, som leser overflaten hele 6.000 ganger i sekundet. Til sammenligning – den første optiske modellen fra Microsoft tok ”bare” 1.500 bilder i sekundet. Denne utviklingen gir oss mer nøyaktige bevegelser.

Gamle i ny drakt

I tillegg til nye Wireless Intellimouse Explorer, har også gode gamle Intellimouse Explorer blitt oppdatert. Denne musen har gjennomgått noen designendringer, og blitt mer ergonomisk og komfortabel. Den har også fått installert den nye, mer nøyaktige optiske sensoren.

Ny Intellimouse Explorer Vis mer

Den tredje modellen er Intellimouse Optical, som har gjort stor suksess som det rimeligste optiske alternativet. Denne passer i tillegg like bra for høyre og venstrehendte. Den nye utgaven har ikke gjennomgått noen forandringer på utsiden, men også den har blitt utstyrt med den nye optiske sensoren.

Wireless Intellimouse Explorer kommer til å koste 649 kroner, mens vanlig Intellimouse Explorer er prissatt til 599 kroner. Disse to kommer i butikkene 10. oktober. Intellimouse Optical vil koste 499 kroner og kommer i salg 8. november.

Vi vil selvsagt teste alle musene så snart det er mulig!