Nye modeller fra Canon

Det er ikke mer enn en måned siden sist gang Canon kom med nye kameraer, men G- og Ixus-serien har i dag fått nye medlemmer. Vi har bildene!

Det slippes mye kameraer om dagen - så sent som for en måned siden var det hele fire produsenter som slapp nye kameraer, deriblant Canon, som også i dag hadde nyheter å komme med.

Tre (seks) nye Ixus-modeller

Kvinner og barn først, sies det, og Ixus-modellene må vel sies å kunne være barn, i hvert fall i forhold til det nye kameraet i G-serien. De små kameraene har fått nye brødre, og dette er de nye modellene:

Nye modeller fra Canon


Ixus i7 - Den minste av de nye, Ixus i7, kommer inn for Ixus i; den bittelille Ixusen. Det blir tilgjengelig i fire farger, deriblant "Sizzling pink" (+ blå, grå og brun), som vakte stor oppmerksomhet på pressevisningen. Fortsatt er det ganske liten skjerm på kameraet - 1,8 tommer. CCD-en er 1/2,5" med 7 megapikslers oppløsning, og optikken byr på 2,8x zoom tilsvarende 38-90mm (f/3,2-5,4). Kameraet er også utstyrt med den nye Digic III-prosessoren, noe som for øvrig gjelder for alle de nye Ixus-modellene. I følge Canon har den blant annet bedre støyreduksjon enn den forrige. ISO kan stilles opp til 1600, og kameraet gjenkjenner ansikter og sørger for korrekt fokus selv om den du tar bilde av beveger seg. Du kan også ta bilder i 16:9-format. Kameraet blir tilgjengelig denne måneden og koster 2849,- veiledende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva som er toppmodellen er åpent for diskusjon - vi er i hvert fall mest spent på Ixus 850 IS, som faser ut 800 IS over nyttår. Den store nyheten, som vi applauderer, er at Canon ENDELIG har fått 28mm vidvinkel, i tillegg til at kameraet selvsagt fortsatt har bildestabilisator. Ellers får også dette kameraet 7,1 megapiksler, Digic III, ansiktsgjenkjenning og ISO 1600. Veiledende pris blir 4299,- fra oktober.

Nye modeller fra Canon


Prismessig og megapikslemessig heter den nye toppmodellen Ixus 900Ti, med sensor på 10 megapiksler. Ti står for titan, og kameraet har en utpreget sepia-farge, i tillegg til at kamerahuset er noe tykkere enn 850 IS. Kameraet mangler dog bildestabilisator og har "bare" 35mm vidvinkel. Heldigvis er CCD-sensoren 1/1,8" (kontra 1/2,5" hos 850 IS), som gjør at sensortetteten faktisk blir marginelt lavere. Veiledende pris blir på 5699,-.

Nye modeller fra Canon


G-serien lever videre


Et samlet pressekorps sperret opp øynene da Canon avduket det nye kameraet i G-serien, en kameraserie som mange trodde at var død. G7 har et oppsiktsvekkende retro-design og er langt mindre enn sine forgjengere i G-serien. 10 megapiksler, 2,5" skjerm, 6x optisk zoom (35-210) og bildestabilisator. I likhet med Ixus-kameraet har også G7 Digic III-prosessering, ansiktsgjenkjenning og ISO 1600. Det vi imdlertid stusser over er at den vippbare skjermen fra tidligere modeller ikke lenger er å finne hos G7, i tillegg til at det ikke har støtte for RAW-fotografering. Veiledende pris blir 5199,-.

Nye modeller fra Canon