Nye Microsoft-mus for bærbare

Mus på bærbar er ikke helt nødvendig, men det er mye bedre med enn uten.

Publisert
Sist oppdatert
Det er også tilbake-knapp oppe på kanten på venstre side, og på tilsvarende sted på høyre side sitter det en knapp som gir deg en zoom-funksjon


Styremekanismen for skjermpekeren er viktig når du skal ha kontroll over PCen. Hvor god kontroll varierer med bruken, den ultimate presisjon og respons er ikke like nødvendig i alle sammenhenger.

Det har vært mange forskjellige løsninger på bærbare PCer, fra styrekuler, revisor-knapp (styre-tappen som sitter inne blant tastene), ruller til det som er helt dominerende i dag - pekeplaten. Men det mest effektive og presise er nok musen, når den blir brukt på riktig måte uten å spenne muskulaturen.

Microsoft har levert en lang rekke forskjellige mus-typer, vi har sjekket ut to av de nyeste beregnet på bæbare.

Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000

I dag leveres svært mange bærbare PCer med Bluetooth innebygget. Da er allerede det meste klart for tilkobling til eksterne enheter, deriblant mus. Du slipper ledning, ingen installasjon av drivere, rekkevidden er god og alt er fryd og gammen. Så lenge ikke Bluetooth slår seg vrang. Det skjer dessverre ikke så sjelden, og da kan det by på store og små utfordringer for å få det til å virke igjen. Vi opplevde under testingen at når den bærbare gikk i dvale var det ikke mulilg å komme å etablere kontakt med musen etter at den ble vekket. Alt så riktig ut, den eneste feilen var at det ikke virket. Etter omstrart var alt perfekt igjen.

Nye Microsoft-mus for bærbare


På Mac fungerte musen utmerket, den ble oppdaget og installert og var klar til bruk etter kort tid.

Musen er svært presis ved alle bevegelser, fra de ørsmå med fingerspissene for superkontroll ved grafisk redigering til de store utslagene når det gjelder å snu seg å få lagt inn noen skuddssalver.

Det eneste ekstra utover 2 knapper og hjul er tilbake-knappen, ellers er det bare de grunnleggende funksjonene som tilbys.

Musen er liten, men ligger godt i hånden. Det fungerer utmerket å la hånden hvile på yttersiden av håndleddet og la selve hånden gøre bevegelsene.

Det er en av/på knapp og en aktiviseringsknapp på undersiden.

Prisen er ca 300 kroner inkl mva. og det følger med en liten polstret pose.

Microsoft Wireless Notebook Laser Mouse 7000

Har du ikke Bluetooth i den bærbare, eller av en eller annen grunn ikke vil bruke den, så har Microsoft en ganske avansert mus som fungerer trådløst ved hjelp av en liten mottaker som settes i en av USB-portene. Her er det ingen problemer med kontakten, det er bare å plugge inn så virker det helt til batteriene er tomme.

Når du ikke skal bruke musen tar du ut mottakeren og fester den i bunnen av musa. Da slår du samtidig av strømmen. Enkelt og praktisk.

Nye Microsoft-mus for bærbare


Også denne musen er svært presis, men den har også et par ekstra finesser som er verd å ta med seg.

Hjulet kan tiltes sidelengs, dette brukes først og fremst til å skrolle sidelengs når vinduet er smalere enn innholdet. Praktisk når du har flere nettleservinduer ved siden av hverandre eller jobber med regneark.

Det er også tilbake-knapp oppe på kanten på venstre side, og på tilsvarende sted på høyre side sitter det en knapp som gir deg en zoom-funksjon:

Nye Microsoft-mus for bærbare


Du kan fritt variere forstørringen ved å holde knappen nede mens du bruker hjulet. Inne i det forstørrede vinduet har du full kontroll til å klikke osv. Dett er svært praktisk hvis man har en bærbar med høy oppløsning. Vi testet på vår maskin med 1920 x 1200 på 15,4-tommers skjerm, og det var svært behagelig.

Prisen ligger på ca 300 kroner inkl mva.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer