Nye Matrox-detaljer klare

Den nye, flotte grafikkprosessoren fra Matrox er på vei. Her er pris og tilgjengelighet.

Den nye grafikkprosessoren, kjent som Parhelia, ble introdusert tidligere i vår, og hvis alt går som Matrox ønsker kan den nye brikken være et nærmest revolusjonerende produkt.

Parhelia 512 har et vanvittig minnebåndbredde takket være sitt 256-bits grensesnitt, delvis støtte for DirectX 9, og en rekke nye grafikkfunksjoner som skal bidra til optimal hastighet, flotte spesialeffekter og høyest mulig kvalitet på både 2D og 3D.

I tillegg har brikken støtte for såkalt surround gaming, altså samtidig bruk av tre skjermer – som skal gi en helt ny type opplevelse i spill som støtter denne funksjonaliteten.

Vi har ventet i spenning på prisene og endelig lanseringsdato, og nå er det klart at det første Parhelia-kortet kommer i butikkene i løpet av juli, med en veiledende pris på 4.195 kroner. Dette kortet er utstyrt med 128 MB DDR-minne.

Senere i sommer kommer det to nye utgaver av kortet – en mer budsjettorientert versjon med 64 MB minne, og en utgave med hele 256 MB minne. Prisene på disse en ennå ikke offentliggjort.