Nye Matrox-detaljer klare

Den nye, flotte grafikkprosessoren fra Matrox er på vei. Her er pris og tilgjengelighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye grafikkprosessoren, kjent som Parhelia, ble introdusert tidligere i vår, og hvis alt går som Matrox ønsker kan den nye brikken være et nærmest revolusjonerende produkt.

Parhelia 512 har et vanvittig minnebåndbredde takket være sitt 256-bits grensesnitt, delvis støtte for DirectX 9, og en rekke nye grafikkfunksjoner som skal bidra til optimal hastighet, flotte spesialeffekter og høyest mulig kvalitet på både 2D og 3D.

I tillegg har brikken støtte for såkalt surround gaming, altså samtidig bruk av tre skjermer – som skal gi en helt ny type opplevelse i spill som støtter denne funksjonaliteten.

Vi har ventet i spenning på prisene og endelig lanseringsdato, og nå er det klart at det første Parhelia-kortet kommer i butikkene i løpet av juli, med en veiledende pris på 4.195 kroner. Dette kortet er utstyrt med 128 MB DDR-minne.

Senere i sommer kommer det to nye utgaver av kortet – en mer budsjettorientert versjon med 64 MB minne, og en utgave med hele 256 MB minne. Prisene på disse en ennå ikke offentliggjort.