BEST går nye veier med en bærbar PC i magnesium kledd med imitert skinn. På innsiden venter en innebygd GPRS-telefon.
BEST går nye veier med en bærbar PC i magnesium kledd med imitert skinn. På innsiden venter en innebygd GPRS-telefon.Vis mer

Nye lekkerbiskener fra BEST

I august lanserer BEST Technology fire nye modeller, deriblant en bærbar PC med innebygget GPRS-telefon og eksteriør trukket i skinn og magnesium. Vi har tatt en smugtitt på hva du har i vente.

Nyhetene fra BEST inkluderer en stasjonær og tre bærbare PC-modeller. BEST forsøker med dette å bli størst på design, men er alt fokuset på design vellykket, eller går forfengeligheten på bekostning av teknologien? Udiskutabelt er det uansett at BEST går opp nye stier.

Skinn og magnesium: porno eller eleganse?

Best Executive er den mest oppsiktsvekkende bærbar-modellen. Helt ny fra innerst til ytterst, fremstår den i våre øyne som et vellykket designmessig eksperiment. Med eksteriør i magnesium, ikledd sort skinnimitasjon, vil den nok virke tiltrekkende på de som både tør og ønsker å ha en annerledes PC. Mer eksklusiv enn harry og mer elegant enn tøff, tør vi påstå at den representerer noe nytt innenfor den ellers så innovasjonsfattige designtrenden for bærbare PCer.

Moro tvers igjennom

Nye lekkerbiskener fra BEST

Det var ikke bare utsiden av BEST Executive som tiltrakk vår oppmerksomhet da vi satt med en prototype i hendene. På innsiden venter nemlig en innebygd GPRS-telefon som både kan brukes til dataoverføring og telefoni. Atributten er helt i takt med trenden fra årets CeBIT-messe som viste at multifunksjons-maskiner er det helt store i år.

Skjermen er på 12", prosessoren blir en Pentium III, lagringsplassen er på 40 GB og maskinen har mulighet for opp til 1 GB minne. Tykkelsen er på 24 millimeter og vekten beskjedne 1.4 kilo. Prisen settes til ca. 18.300 eks. mva. Fra vår side knytter det seg selvsagt spenning til om Intel kan levere denne kraftige prosessoren i tide for lanseringen av BEST Executive i august.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om vi ble begeistret for design og spesifikasjoner har vi naturlig nok ikke testet maskinen ennå, og kan ikke si noe om dens faktiske egenskaper.

Nye lekkerbiskener fra BEST

Designsuksess beholder kåpen, men får nytt undertøy

Kompakt-PCen BESTmate relanseres med ny innmat i august. Vi har tidligere testet den nåværende modellen og ble mektig imponert. BESTmate 2002 vil som standard ha en 18" U-XGA TFT-skjerm (tilsvarer billedstørrelsen til en vanlig 21" monitor), Pentium 4 prosessor med en hastighet på 1.4 GHz, Firewire-tilkobling, seks USB-tilkoblinger samt TV-utgang.

Hvilken grafikkbrikke som vil sitte i, er foreløpig usikkert. Det eneste som er sikkert er at den enten vil være fra NVIDIA eller ATI og ha ytelse tilsvarende GeForce2 MX. I tillegg er det laget plass til å ha i både DVD-spiller og DVD-brenner. Det er foreløpig uklart om BEST vil satse på DVD-RW eller DVD+RW standarden for opptak til DVD-plater. (Les mer om disse to standardene her.)

Designet er kompakt i børstet aluminium og alt-i-ett maskinen leveres med trådløs mus og tastatur. Prisen ventes å ligge fra 16.500 kroner eks. mva.

For de fargeglade

Espen Marthinsen, Administrerende Direktør i Best Technology Norway, viser stolt frem fargeklatten med arbeidsnavnet Cherokee
Espen Marthinsen, Administrerende Direktør i Best Technology Norway, viser stolt frem fargeklatten med arbeidsnavnet Cherokee Vis mer

Ønsker du deg en spesiell bærbar PC uten skinnlapper, kan du ta en titt på de nye modellene Cheyenne og Cherokee. Maskinene er utformet i børstet aluminium og fire ulike fargekombinasjoner. Standardutgaven av Cheyenne, med 1 GHz Pentium III-prosessor, 14" skjerm, 128 MB minne og 10 GB lagringsplass, vil koste omtrent 17.000 kroner eks. mva. når den legges ut for salg, også den i august.

Nye sikkerhetstiltak

Alle de nye bærbare BEST-modellene krever at du taster en fire-sifret PIN-kode etter at du skrur på PCen. PIN-koden brukes som nøkkel til den innebygde krypteringsfunksjonen tilknyttet harddisken. Dette er en videreutvikling av muligheten for å kreve et passord idet maskinen blir slått på, og er med på å gi et viktig sikkerhetsmessig løft for å unngå at viktig informasjon kommer på vidvanke hvis PCen din blir stjålet på forretningsreise eller lignende. Uten å taste koden vil du ikke få tilgang til noen av dataene som da ligger kryptert og uleselige. Prøver du å være smart ved å sette harddisken i en annen PC vil du oppleve akkurat det samme.

BEST Technologys hjemmesider finner du her.