Nye kameraer fra Fujifilm

Fujifilm har nettopp vist frem to nye satsninger på digitalkamerafronten, de to første som benytter 4. generasjon Super CCD-brikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fujifilm er først ute med et digitalkamera for konsumentmarkedet med en oppløsning på 6,2 effektive megapiksler, eller 2832 x 2128 punkter.

Fujifilm FinePix F700

image: Nye kameraer fra Fujifilm


Kameraet, Fujifilm FinePix F700 benytter 4. generasjon Super CCD SR-brikke, utviklet av Fujifilm selv. Her er pikslene er delt opp to ulike typer. 3,1 millioner av pikslene er ifølge Fuji Photo Film store med høy lysømfintlighet (S-pixel) , mens de resterende 3,1 millioner pikslene er små med lavere lysomfintlighet (R-pixel). Ved hjelp av denne teknikken skal kameraet, i følge Fujifilm, være i stand til å fange detaljer bedre i lyse og mørke partier (økt dynamisk omfang) enn konkurrerende kameraer.

F700 er utstyrt med 3x optisk zoom, og leveres med et 16 MB lagringskort av typen xD-picture Card. Denne minnekorttypen er ny, og finnes foreløpig i størrelser opp til 256 MB. I tillegg til å ta bilder har kameraet også støtte for videoopptak m lyd, og separate lydopptak.

Med kameraet følger det en krybbe for overføring av bilder til en datamaskin, samt lading av batteriet.

F700 veier omtrent 190 gram inkludert batteri og lagringskort, og blir å finne i butikkene i løpet av mai måned. Prisen er satt til veiledende 6.495 kroner, inkl mva.

Fujifilm FinePx F410

image: Nye kameraer fra Fujifilm


Den andre kameranyheten fra Fujifilm er en rimeligere, ultrakompakt modell som bærer navnet FinePix F410. Dette er etterfølgeren til FinePix F401, som har rukket å bli en suksessmodell for Fujifilm.

Også dette kameraet benytter 4. generasjon Super CCD-brikke, men av HR-typen (High Resolution), som ikke har like stort dynamisk omfang som SR-brikken. Oppløsningen er 3,1 millioner piksler, men i likhet med tidligere Super CCD-baserte kamera kan denne dobles ved hjelp av spesielle algoritmer.

Kameraet klarer også video med lyd, og skal i følge Fujiflim være ekstra lett å betjene, blant annet med direkte knapp for justering av filstørrelse, ISO-verdier og fargevalg. I likhet med forgjengeren har også F410 3x optisk zoom.

FinePix F410 leveres med oppladbart batteri, USB, nett/lade-kabel, 16 MB xD-picture Card og programvare. Kameraet vil koste veiledende 4.995 kroner inkl mva, og vil i følge Fujifilm være i salg i starten av mai 2003.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!