VENT: Hvis du skal kjøpe ny iPad, kan det være lurt å ha is i magen. Foto: Apple
VENT: Hvis du skal kjøpe ny iPad, kan det være lurt å ha is i magen. Foto: AppleVis mer

– Nye iPader blir lansert 22. oktober

Apple holder pressekonferanse om mindre enn to uker, hevder AllThingsD.

Wall Street Journals teknologiblogg, AllThingsD, rapporterer at Apple kommer til å holde en pressekonferanse tirsdag den 22. oktober.

På agendaen står oppgraderte iPad-modeller, og på det tidspunktet vil det være cirka ett år siden forrige nettbrett-lansering fra selskapet.

Les testene:
Apple iPad 4
Apple iPad mini

Apple har selv ikke bekreftet datoen, men det er ventet at pressekonferansen vil finne sted.

AllThingsD går dessuten for å være svært troverdig - konspirasjonsteoretikere går langt i å antyde at det er Apple som forer dem med informasjon.

Ny iPhone i høst? Her er prisene - og lanseringsdato i Norge

Jim Dalrymple fra The Loop har også kommet med sin berømte "Yep" rundt påstanden, hvilket ifølge mange betyr at det ikke er noen tvil.

Norske elektronikkbutikker har de siste ukene også solgt nåværende iPad-modeller til nedsatt pris, noe som tyder på at de er i ferd med å tømme lagrene for å gjøre plass til nye produkter.

Har du planer om å kjøpe helt ny iPad i nærmeste fremtid, kan det uansett være lurt å avvente i noen uker.

Les også: Ekstrem nettbrett-vekst i Norge

Endelig Retina-iPad mini?

Femtegenerasjons iPad, eller iPad 5, kommer ifølge AllThingsD til å være både tynnere og lettere enn forgjengeren - mer som iPad mini. Det er også ventet at den vil kjøre Apples nye 64-bitersprosessor, A7, som finnes i nye iPhone 5S.

Artikkelen fortsetter under annonsen

AllThingsD skriver også at andregenerasjons iPad mini, eller iPad mini 2, vil bli oppgradert med høyoppløst Retina-skjerm, altså 2048x1536 i stedet for 1024x768.

Ryktene har lenge versert frem og tilbake om det faktisk vil skje, men veldig mange forventer det, spesielt med tanke på at Googles Nexus 7 har langt høyere oppløsning enn nåværende utgave av iPad mini.

– Det er ikke kjent om de nye iPad-ene vil komme med fingeravtrykksleseren Touch ID som ble introdusert med den nye iPhone-modellen, skriver AllThingsD.

Nye Mac Pro og OS X Mavericks ventes også å bli vist frem på pressekonferansen, og muligens også en ny Apple TV-modell.

Kan bli en travel dag

Hvis datoen for Apple-lanseringen stemmer, er det for øvrig også samme dato som Nokia forventes å lansere en ny 6-tommersmobil kalt Lumia 1520, samt da Microsofts nye Surface 2 kommer i salg.

Les også: LG annonserer G Pad 8.3