Nye HP-blekkskrivere med bedre driftsøkonomi

I slutten av august kommer blekkskriverne HP 2000C og HP 2000CN som både gir bedre driftsøkonomi og er betydelig raskere enn dagens toppmodell HP 890C. Skriverne er først og fremst myntet på bedriftsmarkedet, og selv om innkjøpsprisen er forholdsvis høy, kan besparelsene i driftsøkonomi hente inn investeringen for krevende brukere.

Vi har testet flere blekkskrivere fra HP, og skriverne med PhotoRet II har imponerende fotokvalitet og høy hastighet. De nye skriverne bygger på den samme utskriftsteknologien, men har enda mindre blekkdråper for å gjøre kvaliteten bedre.

Forskjellen på 2000C og 2000CN er at sistnevnte er utstyrt med et ekstra papirmagasin på 250 ark, HP Jet Direct 300X skriverserver og HP JetAdmin programvare. Grunnmodellen kan også bygges ut hvis behovet melder seg.

Nytt blekksystem

Tidligere har blekkpatronene til HP vært delt i to. En for sort, og en for de tre grunnfargene cyan, magenta og gul. Hvis du i en periode bruker mye gult, innebærer det at du må skifte hele patronen, selv om du strengt tatt bare trenger mer gul farge.

I de nye skriverne kan hver enkelt farge skiftes individuelt, og blekkpatronen er også skilt fra selve skrivehodet slik at du kan skifte akkurat det du vil.

Blekkpatronene overvåkes av to smarte kretser: én i patronen og én i skrivehodet. Disse kretsene holder rede på blekknivå og hvor mange blekkdråper som fyres av mot papiret. Kretsene kalibrerer også skriveren etter hvert som skrivehodet blir slitt.

PhotoRet II fyrer av 16 blekkdråper i hvert punkt, og det betyr at fargene blandes mye bedre enn tidligere tiders løsninger, som simulerte farger ved å legge blekkdråpene ved siden av hverandre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I de nye skriverne er blekkdråpene gjort ekstremt små, og er nå bare 8 piktoliter mot 10 piktoliter i HP 890C. Ved ca 5 piktoliter, er dråpene ikke lenger synlige på papiret.

Raskere

De nye skriverne er svært raske, og oppgitt hastighet er 10 sider tekst i minuttet (8 sider på 890C). Vår erfaring er at slike oppgitte tall aldri stemmer, men det er ingen tvil om at HP har forbedret hastigheten.

Hemmeligheten bak den økte hastigheten ligger i at hvert skrivehode har fått et høyere antall dyser. På HP 720C er eksempelvis det totale antallet dyser 192, mens de nye modellene har 304 dyser pr. skrivehode.

Skriverne kommer i salg i Norge i slutten av august, og prisen blir 7.500 kroner for 2000C og 11.500 kroner (inkl. mva.) for 2000CN. Ønsker du mer informasjon, ta kontakt med HP på telefon 22 73 56 00.