AKGs K551 er stor og tøff, legg merke til den blå ledningen. Foto: Per Ervland
AKGs K551 er stor og tøff, legg merke til den blå ledningen. Foto: Per ErvlandVis mer

Nye hodetelefoner fra AKG, Monster, JBL og Harman

Lei av dårlig lyd på hodet? Her er noen av de meste spennende hodetelefonene som kommer i høst.

Hodetelefoner er ikke bare en flott måte å høre på musikk på, det er i høyeste grad også mote. Klassikeren Dr. Dre fra Monster er ett godt eksempel, og startet på mange måter bølgen der det var helt ok å tusle rundt i trafikken med ett par gigantiske klokker på hodet.

Men design er fortsatt ikke alt, og det virker dessverre som om mange av de mest fancy modellene har brukt hele budsjettet på utseendet. Heldigvis er det mange gode alternativer, det gjelder bare å finne dem i jungelen.

Her er noen av de mest spennende modellene vi så på høstens IFA-messe, og fellestrekket er at de nettopp har, eller vil komme til din lokale hifi-pusher i løpet av høsten. Hvor bra de fungerer i virkeligheten må vi selvsagt komme tilbake til, som dere ser under er flere av modellene allerede bestilt til test.

AKG

AKG K618 og K619 er modellene som erstatter AKGs klassiske DJ-hodetelefoner. Begge kommer i flere farger, og forskjellen mellom de to er ganske enkelt at K619 i tillegg har mikrofon og fjernkontroll på kabelen.

AKG K619 Foto: Per Ervland
AKG K551 Foto: Per Ervland
AKG K551 i midten. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
AKGs K551 er stor og tøff, legg merke til den blå ledningen. Foto: Per Ervland

I følge informasjonen vi fikk på årets IFA-messe vil K618 vil starte på 799, mens K619 vil ligge på 999 kroner her i Norge.


Hvis du har lyst til å ta den helt ut, er det imidlertid K551 du skal gå for. Her dekker hodeputene ørene dine fullstendig, slik at ørene dine både blir varme samtidig som de 5 cm store driverne banker ørevoksen solid på plass.

K551 har ledning med mikrofon og fjernkontroll, og kommer i flere fargealternativer. Vi likte spesielt den hvite/sølvaktige-modellen som leveres med blå kabel. Prisen her til lands antas å bli rundt 2.500 kroner.

Harman/Kardon med Bluetooth


Designet kjenner vi forsåvidt igjen fra tidligere modeller, men den rektangulære formen skiller seg fortsatt ut og de er lettdrevne for å fungere bra mot mobiltelefoner.

Vi liker formen på Harman/Kardon-settene. Foto: Per Ervland
Vi liker formen på Harman/Kardon-settene. Foto: Per Ervland
Vi liker formen på Harman/Kardon-settene. Foto: Per Ervland
Harman Bluetooth, som også kan brukes med kabel om batteriet er flatt. Antatt pris 1990. Foto: Per Ervland

Bluethooth, eller BT-modellen skal starte på rundt 1.990 kroner, og både mikrofon og betjening skjer her ved å trykke på den ene øreklokken. Lading skjer via en medfølgende USB-kabel, og batteriet skal holde koken i 12 timer. Merk deg at hodetelefonene også kan brukes når batteriet er tomt, da er det bare å plugge i kabelen. Akkurat det kan være svært praktisk på de lengste flyturene, og oss bekjent er det svært få av de trådløse konkurrentene som klarer akkurat det.


Det kommer også en billigere versjon, CL-modellen, med kabel. Den ligger mer oppå øret, driveren er på 4 cm, og det er spesielt bassen som skal dra nytte av det.

JBL

Det begynner å bli en stund siden jeg så hodetelefoner fra JBL, men denne høsten slår de endelig tilbake. Prismessig tror vi dette blir et spennende alternativ både for de bass- og fargeglade. Alle versjonene kommer nemlig i både sort, hvit og oransje/hvit.

JBL J55 bakerst, og storebror J88 foran. Begge kommer også i "i"-versjoner, som koster litt mer, men da får du også fjernkontroll og mikrofon. Foto: Per Ervland
JBL J55 bakerst, og storebror J88 foran. Begge kommer også i "i"-versjoner, som koster litt mer, men da får du også fjernkontroll og mikrofon. Foto: Per Ervland

JBL skiller mellom J55 som ligger oppå øret, og J88 som dekker øret. Som om ikke det er nok vil de begge komme i to ulike versjoner, der en "i" i modellnavnet indikerer at du får mikrofon og fjernkontroll på kabelen.


J55 vil ligge på 599, mens J55i vil ligge på 749. Storebror J88 vil ligge på 999 og J88i vil ligge på 1.199.

Aktiv støydemping fra Monster og AKG

Det er ingen hemmelighet at undertegnede er svært glad i hodetelefoner med aktiv støydemping, og reiser du mye med fly og tog er dette noe du definitivt bør prøve.

Den beste støydempingen så langt: Test av Bose QuietComfort

Denne høsten kommer det imidlertid flere spennende alternativer, og det er godt å se at de også har fått et mer spennende design enn klassikerne til Bose:

 • Monster Inspiration: Monster har tjent svært gode penger på samarbeidet med Dr. Dre, så hva er da mer naturlig enn å lage sine egne?

  Vi synes Monster Inspiration ser svært spennende ut, og i tillegg til aktiv støydemping liker vi at Monster lar deg skifte hodebånd på headsettet. Som du ser i bildespesialen skal de komme i flere ulike alternativer, noe som bør passe bra for de som liker å skille seg ut.

  Vi har bestilt testeksemplar av modellen, og håper den låter like bra som den ser ut. Anbefalt pris via den norske importøren Interconnect ligger på rundt 3.000 kroner, og den er ventet på markedet hvert øyeblikk.

 • Monster Inspiration med aktiv støydemping, her med et kamo-inspirert hodebånd. Foto: Øyvind P
  Monster Inspiration med aktiv støydemping, her med hodebåndet som følger med. Foto: Øyvind P
  Utvalget av hodebånd skal være stort, men hvor mange alternativer som kommer til Norge - og hva prisen blir, vet vi ikke. Foto: Øyvind P
  Foto: Øyvind P
  Utvalget av hodebånd skal være stort, men hvor mange alternativer som kommer til Norge - og hva prisen blir, vet vi ikke. Foto: Øyvind P
  Denne versjonen har vi sans for. Foto: Øyvind P
  Foto: Øyvind P

  Bilder av Monster Inspiration og de ulike hodebåndene får du her:

 • AKG Toppmodellen blir AKG K495 til rundt 2.990 kroner, men den får også en lillebror kalt K490, som vil ligge 1000 kroner lavere i pris. (Begge disse er forøvrig bestilt på test.)
SAMLESIDE: Alle nyhetene fra årets IFA-messe får du her!

NB: Det kommer også andre merker til Norge denne høsten, vi kommer tilbake med mer informasjon om disse.