Nye hjemmePCer fra Packard Bell

Hvis du ønsker å handle PC i en stor elektro- eller telebutikk, kan du regne med at du finner maskiner fra Packard Bell blant de utstilte modellene. Nå kommer selskapet med flere nye maskiner som både skal være enkle å bruke, og som har mye programvare.

Packard Bell tilbyr nå tre serier i forskjellige prisklasser: Club, Multimedia og Platinum. Maskinene leveres med prosessorer fra Cyrix eller Intel, avhengig av prisnivå og kapasitet.

De rimeligste PCene har prosessor fra Cyrix på 300 MHz, mens de dyreste leveres med ”ekte” Pentium II. Diskstørrelsen variere fra 2.0 GB og oppover, mens minnet starter på 32 MB.

De nye modellene i Multimedia- og Platinum-serien leveres nå med et nytt ATI Xpert AGP-baseret skjermkort med 8Mb, og de raskeste Pentium-baserte modellene med over 350MHz klokkefrekvens har nå også fått et PCI-basert lydkort med 64-stemmers synth.

Det satses sterkt på at systemet skal være lett å koble opp og ta i bruk. Derfor er alle kabler i forskjellige farger, og pluggene og kontaktene hvor disse skal kobles til har tilsvarende farger.

Mye god programvare på kjøpet

Mange nytteprogrammer følger med, blant annet norsk leksikon, Microsoft Word og standard nettlesere som Internet Explorer og Netscape Navigator. Det følger også med programvare som veileder en fersk bruker ved hjelp av visuelle hjelpemidler og norsk tale.

Det siste nye er at utvalgte multimediatitler fra Disney Interactive følger med maskinene i Multimediaserien. Her er det mange perler, spesielt for de minste.

Et stort marked

Hjemmemarkedet er stadig et marked i sterk vekst. Det er fremdeles et stort potensiale for brukere som ikke først og fremst er teknisk interessert i datamaskiner. Mange familier med barn i skolealder oppdager at nye bruksområder som Internett, e-post og multimedia, kombinert med nytte og underholdning, kan forvare innkjøp av en familie-PC. Når prisnivået allerede er under 10 000 kroner for helt kurante systemer setter dette ytterligere fart i veksten

.