Nye hjelpemidler

For å lage et ferdig Windows-program, trenger du en rekke hjelpemidler i tillegg til selve kompilatoren. Bare det å tegne et ikon til programmet krever et passende verktøy.

TeamSource er Inprises nye system for å håndtere tilgang til kildekode mellom mange utviklere. TeamSource var opprinnelig et internt verktøy som Borland selv benytter for å holde rede på kildekoden til Delphi.

LES OGSÅ:

Prosjektet med Delphi skal visstnok inneholde hele 25 000 filer. Ingen tvil om at et slikt verktøy er nødvendig.

I en bedrift som Inprise med mange dyktige utviklere, er det ingen tvil om at noen av dem har et stort ego. De vil derfor ikke finne seg i at en fil er låst av en annen utvikler og ikke tilgjengelig. TeamSource benytter derfor optimistisk låsing og hjelper deg med å sy sammen de filene som er endret av to forskjellige utviklere etterpå.

TeamSource er egentlig bare et skall som ligger oppå et versjonskontroll-system og har ingen versjonskontroll selv. TeamSource fungerer f.eks. ypperlig med PVCS som vi er vant til fra Delphi. Hvis du ikke trenger versjonskontroll og bare kodekontroll, kan du vistnok benytte TeamSource alene.

TeamSource vil bare følge med Enterprise-utgaven, men vil også selges separat. TeamSource er ikke med i vår prelease-utgave. Vi har derfor ikke prøvd den selv.

International Translation Environment (ITE)

Spesielt for norske utviklere, vil det være behov for å levere programmet på flere språk hvis du skal nå utenfor landets grenser. Enterprise-utgaven har nå innebygget ITE som hjelper til med å legge inn støtte for to eller flere språk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er i praksis en utvidelse av Resource DLL-veiviseren som ble introdusert i Delphi 4. Nå kan du lage slike DLLer med programtekster for forskjellige språk.

Resource Workshop

Resource Workshop er egentlig noe vi trengte før vi fikk RAD og visuelle utviklingsmiljøer. Likevel er det en del som har spurt etter Resource Workshop og Delphi 5 inneholder den samme som C++Builder 4 har.