Nye HDD-kameraer fra Sony

Sony kaster seg på bølgen og lanserer tre nye harddiskkameraer. Her kan du lese om de nye modellene!

Til nå har de mest populære lagringsformatene vært miniDV og DVD når det gjelder videokameraer, med Sanyo som outsidere som har lagret på SD-kort. Enktelte produsenter, som for eksempel JVC, har prøvd seg på harddiskbasert lagring, men til nå er det ingen av HDD-kameraene som akkurat har mottatt stående ovasjoner hos kritikerne.

Nye HDD-kameraer fra Sony


Vi får se om det nå kan endre seg, for nå har Sony, en av de ledende videokameraprodusentene, offentliggjort tre nye HDD-kameraer. De har en kapasitet fra 30-60GB, og med full DVD-kvalitet med 9Mbps, tilsvarer det fra 7t20m til 14t40m med kontinuerlig filming. I tillegg kan du bruke to andre kvalitetsinnstillinger, og med den laveste av dem, får du plass til hele 41 timer og 50 minutter på 60GB.

Alle kameraene har stamina-batterier med høy kapasitet og optikk fra Carl Zeiss. Kameraene har dessuten USB inn, som betyr at du kan overføre ferdig redigerte filmer fra datamaskinen og inn på kameraet. Det følger også med en HandyStation - en dockingstasjon som kobles til PC-en. Den har også en knapp for DVD-kopiering, og med ett trykk på denne knappen kjøres det i gang kopiering til DVD-plate på direkten.

Harddisker er skjøre, og data kan fort gå tapt ved røff behandling. Det har Sony tatt konsekvensen av, og kameraene er alle beskyttet med et såkalt "Smart protection system". Det går ut på at harddiskene for det første er omsluttet av en støtdemper, og i tillegg merker en gyroskopisk sensor det dersom kameraet mistes eller opplever en plutselig aksellerasjon. Da kobles harddiskhodene ut, men bufferet holder på filmen slik at du ikke mister noe film. Det opplyses ikke hvor stort dette bufferet er, dog.


De tre nye kameraene heter DCR-SR40E, DCR-SR60E og DCR-SR80E. De to første har 30GB harddisk og det siste 60GB, og mens SR40E har 7 timers opptak, har SR60E og SR80E begge 6 timer. Prisene på kameraene blir henholdsvis 4990,-, 5990,- og 7490,-. Det kommer ikke frem av pressemeldingen hvilke fordeler SR60E har i forhold til SR40E, men vi har sendt en forespørsel til Sony om dette og vil oppdatere artikkelen når vi hører noe.