Nye digitalfoto-produkter fra Epson

LONDON (DinSide Data): En fotoblekkskriver med futuristiske farger, et digitalkamera med høy oppløsning og spennende multifunksjonsprodukter er blant nyhetene som skal lokke kundene til Epson denne høsten. Her er oversikten.

Produktnyhetene fra Epson er ikke grensesprengende, og sånn sett er vi mer imponert over høstkolleksjonen av skrivere fra HP. Men Epson produserer allerede svært gode fotoskrivere, og prøver denne gangen å friste kundene med mindre forbedringer.

Futuristiske farger

Frister sort og sølv, er Epson Stylus Photo Millenium Edition noe for deg.
Frister sort og sølv, er Epson Stylus Photo Millenium Edition noe for deg. Vis mer

Skriveren Epson Stylus Photo 750 er vårt definitive førstevalg når det gjelder utskrifter av fotografier. Vi har tidligere testet denne skriveren, og resultatet er mildest talt imponerende. Nå lanseres denne skriveren i en "millenium-utgave" med litt mer futuristiske farger (sort og sølv). Det skal bare produseres et mindre antall skrivere i denne utgaven, så er du intererssert i å kjøpe en, må du kjappe deg.

Noen av oss synes det er litt platt med alle disse produktene som på en eller annen måte har årtusen-skiftet i navnet, men vi kan likevel konstatere at denne skriveren er svært lekker.

I tillegg til dette lanseres en rekke nye blekkskrivere som er forbedringer av eksisterende modeller. Endringene her er ikke banebrytende, men Epson har omsider begynt å jobbe med støyproblemet, og hevder nå at støynivået er halvert på flere av modellene.

Nytt kompakt digitalkamera

PhotoPC 800: Denne lille tassen huser 2,11 mill. bildepunkter.
PhotoPC 800: Denne lille tassen huser 2,11 mill. bildepunkter. Vis mer

Epson har klokketro på at totalmarkedet for digitale fotoprodukter vil vokse enormt de neste årene, og selskapet ønsker derfor å være tilstede også i markedet for digitalkameraer. Den mest spennende nyheten denne høsten, er det litt mer proffe digitalkameraet PhotoPC 850 som har 2,11 mill. bildepunkter og en lang rekke manuelle justeringsmuligheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til dette kameraet lanserer Epson to kompakte modeller. Bildet til høyre viser modellen PhotoPC 800, som også har 2,11 mill. bildepunkter, men dette kameraet er litt mer spartansk med tanke på justeringsmuligheter.

Vi har tidligere testet Epson 750Z, og var ikke helt begeistret for at kameraet interpolerer (øker oppløsningen med programvare) bildene automatisk i kameraet. Dette prinsippet er videreført på PhotoPC 800, og kameraet har ikke 3 mill. bildepunkter slik reklamen kan gi inntrykk av.

Nye multifunksjonsprodukter

Epson mener også bestemt at fremtiden for multifunksjonsprodukter er lys. Dette er produkter som har skanner og skriver i samme enhet, og det er flere fordeler med dette. Enheten tar mindre plass, og den vil i tillegg kunne fungere som fargekopimaskin.

Som vanlig var vi tidlig ute, og kunne avsløre detaljene om multifunksjonsproduktene allerede 12. august. Klikk her for å lese om disse produktene.

Ta kontakt med Epson Norge på tlf. 22 13 62 60 hvis du trenger mer informasjon.