X-Box i dag
X-Box i dagVis mer

Nye detaljer om X-Box 2

Vi har enda til gode å se en X-Box-maskin på norsk jord, men ryktene om en oppfølger er allerede godt i gang. Her er hva vi hittil har hørt.

Tidligere denne uken dukket det opp noen ganske overraskende rykter om en X-Box 2-maskin, som skal allerede være under utvikling hos Microsoft. Denne maskinen skal visstnok hete HomeStation, og være langt mer enn bare en spillmaskin. Her snakker vi om en fullstendig underholdningsplattform, med støtte for alle slags kommunikasjonsteknologier og Microsoft .Net-programmet.

Heftige spesifikasjoner

Nettstedet The Register offentliggjorde nylig flere detaljer om denne vidundermaskinen. Blant annet skal den bygge på en Pentium 4-prosessor fra Intel, men klokkefrekvensen er ukjent.
Videre skal maskinen inneholde nForce-brikkesettet fra NVIDIA, og grafikken skal håndteres av en ny generasjon grafikkbrikke fra samme produsent.

HomeStation skal også kunne ta opp TV-programmer og ha utvidet støtte for bredbåndsfunksjonalitet. Opprinnelig skulle mange av disse funksjonene bli inkludert i dagens X-Box-maskin, men Microsoft vil etter sigende vente til høyhastighets internett-forbindelser er mer utbredt.

I følge ryktene skal HomeStation lanseres sent neste år. Denne datoen tviler vi sterkt på, i og med at det virker svært lite fornuftig å lansere en ny spillkonsoll kun et år etter den forrige. Det blir uansett spennende å følge med på utviklingen, og vi vil forsette å dekke dette.

X-Box skal slippes i USA i november, og vi regner med å se konsollen i Norge kort tid etter.

Artikkelen fortsetter under annonsen