Nye blekkskrivere fra Canon

Canon lanserer i høst flere nye blekkskrivermodeller. For å sikre optimal hastighet er samtlige skrivere utstyrt med USB2.0-støtte.

Ingar Taxt i Canon er svært fornøyd med fotokvaliteten på Canons skrivere.
Ingar Taxt i Canon er svært fornøyd med fotokvaliteten på Canons skrivere. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ingen hemmelighet at salget av blekkskrivere har stagnert og gått noe tilbake de siste årene. Canon er blant produsentene som har fått merke dette, selv om markedsandelen totalt sett har økt. Mørke tall skremmer derimot ikke den mest aggressive blekkskriverprodusenten fra å fortsette satsningen med full tyngde. I høst slippes flere nye modeller, med nye plassbesparende design og forbedrede spesifikasjoner. Nå gjelder det å skille seg ut i butikkhyllene, skal vi tro Canon.

Nytt er det også at samtlige nye skrivere støtter Exif Print-teknologien. Tilleggsinformasjon i bildefilen leses og tolkes av skriveren, og på den måten skal du få en utskrift som er i samsvar med forventningene dine med hensyn til farger, kontrast og lys, i følge Canon. Teknologien støttes av blant andre HP, Canon, Adobe, Sony, Epson og Kodak.

S330 Photo - lavpris fotoskriver

Canon S330 Photo
Canon S330 Photo Vis mer

Blant de nye skriverne Canon har størst forventninger til, er nysatsningen S330 Photo, en fotoskriver som vil få en veiledende utsalgspris på så lavt som 1 195 kroner inkludert mva. Den er myntet på brukere som vil skrive ut sine digitale bilder enkelt og raskt, med godt resultat.

I følge markedssjefen for Canons dataprodukter, Ingar Taxt, har skriveren mange av de samme avanserte funksjonenen som modellene i høysegmentet.

- Ved å omkonstruere skrivehodet til å flytte oppvarmingen av blekket nærmere dysene, har det blitt mulig å øke hastigheten på utstøtingen av blekket. Dette gir blant annet mindre kornete utskrift og bedre fargedybde, legger han til. I tillegg har Canon forbedret flere andre teknikker for å gi best mulig fotorealisme i utskriftene.

Maksimal oppløsning er på 2 400 x 1 200 dpi, i likhet med blant andre S900 og S800. Mulighet for kantløse utskrifter i A4 samt 4" x 6"-format er også blitt standard på denne typen skrivere fra Canon.

S330 Photo leveres blant annet med Adobe Photoshop Elements og Canons eget Easy-Photo Print programvare for bildebehandling og utskriftshåndtering.

S200x - ny lavprismodell

Canon S200x
Canon S200x Vis mer

S200x er den nye skriveren for lavprissegmentet. Denne vil få en veiledende utsalgspris på 695 kroner inkludert mva, og skal i følge Canon gi gode utskrifter med høy oppløsning (inntil 2 880 x 720 dpi).

Skriveren egner seg for førstegangskjøpere som ikke har store utskriftsbehov. Derfor er hastigheten også langt mer moderat enn på skrivere i høyere prisklasser, oppgitt hastighet er inntil 5 sider i sort/hvitt og 3 sider i farger pr minutt.

To nye direkteskrivere

Canon S530D
Canon S530D Vis mer

Canon har stor tro på at brukere vil gå gjennom færrest mulig steg fra digitalt bilde til papir, og lanserer derfor modellen S530D og S830D, sistnevnte avløser S820D som ble lansert i fjor. Felles for begge skriverne er at du kan koble til ditt DirectPrint-kompatible digitalkamera, velge bildet du vil skrive ut på kameraets LCD-skjerm, og skrive ut, uten å være i nærheten av en PC eller Mac.

S530D bruker blekkpatroner med fargene gul, magenta og cyan i tillegg til svart. Den mangler dermed tilleggsfargene lys cyan og lys magenta, som mange hevder skiller fotoskrivere fra vanlige skrivere.

- Kvaliteten på 4-fargers utskrifter nærmer seg 6-fargers, og for de aller fleste brukere vil det nå være umulig å se forskjell, sier Taxt til DinSide Data.

Oppgitt hastighet på utskriftene er inntil 14 sider pr minutt i sort/hvitt og 10 i farger, og oppløsningen er på maks på 2 400 x 1 200 dpi.

Canon S830D
Canon S830D Vis mer

S530D vil få en veiledende pris på 3 295 kroner inkl mva.

S830D avløser som nevnt 820D. Denne fungerer ganske likt som S530, men er en "ekte" fotoskriver med 6 blekkpatroner. Skrivehodet og kvaliteten er den samme som du får fra S900, som i skrivende stund innehar vårt "Best i test"-stempel blant fotoskriverne.

Oppløsningen er også her 2 400 x 1 200 dpi, og S830D vil få en veiledende pris på 3 900 kroner inkl mva.

Både S530D og 830D har i tillegg innebygd PC Card-plass for lesing av minnekort.

Tilgjengelige i september

Alle skriverne vil i følge et presseskriv fra Canon bli tilgjengelige i Norge i løpet av september, og vi vil teste flere av dem så snart de kommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!