Nye bærbare fra Compaq

Compaq har nettopp lansert en ny serie bærbare PCer som er kraftige nok til å erstatte bordmodeller. De er basert på den siste versjonen av Pentium II prosessoren for bærbare maskiner og kommer i et elegant, nett og lett skall av magnesium.

Compaq har allerede flere serier av bærbare PCer i kategorien "Desktop Equvialent"- 7300, 7700 og 7800. Av disse er det bare 7800-serien som er basert på Pentium II-prosessorer, de andre bruker den "gamle" Pentium MMX, som er i ferd med å bli faset ut. Det virker som det er et sterkt påtrykk fra Intel for å få produsentene til å satse 100% på Pentium II, også for bærbare, i hele prisspekteret.

Spesifisert for krevende brukere

Armada 7400-serien er kraftig, og den retter seg mot krevende brukere med vilje og evne til å velge blant toppmodellene. Den har spesifikasjoner som tilsvarer rimelig kraftige bordmodeller, og er ment som et alternativ til å ha to PCer, en kraftig stasjonær og en lett bærbar.

Maskinen har et lett og tynt skall støpt i magnesium, et eksklusivt materiale med gode egenskaper. Prosessoren er en 266 MHz Mobile Pentium II, men raskere utgaver vil bli lansert så snart Intel er leveringsklare. Minnekapasiteten er på opptil 256 MB og grafikkdelen er basert på AGP med brikkesettet ViRGE/MX fra S3. Skjermen er på hele 13,3 tommer og kan vise 1024x768 punkter i 16.8 millioner farger. Harddisken er på 4 GB, 24x CD-ROM er standard, men kan erstattes med en DVD-spiller.

7400 har både USB-port og infrarød kommunikasjon i tillegg til standard serie- og parallellporter. En annen praktisk detalj er MultiBay, som gjør det enkelt å skifte ut lagringsenhetene.

For stasjonært bruk kan 7400 monteres i en ArmadaStation II, som er en avansert dokkingstasjon med plass både for ekstra lagringsenheter og tilleggskort. Et alternativ for litt mer beskjedne behov er portreplikatoren MiniStation E.

Ifølge Compaq vil maskinen sannsynligvis være klar for salg i Norge i løpet av august, men prisene er enda ikke fastsatt.

DinSide kommer tilbake til tester av modellene i den nye Armada-serien så snart den er tilgjengelig.