Nye bærbare fra Compaq

Compaq tenker nytt når de i neste måned lanserer tre nye serier med bærbare maskiner – alle kan nå bruke samme ekstrautstyr, noe som åpner for store besparelser.

Det er snakk om tre nye modellserier, Armada M300, M700 og E700. Nyheten med disse er ikke bare bedring i spesifikasjonene sammenlignet med dagens modeller, men også at ekstrautstyr blir standardisert i langt større grad enn hva tilfellet er i dag. Ekstrautstyret som vil deles mellom modellene er modemer, ekstraminne, harddisker, DVD-ROM, CD-ROM, LS-120 stasjoner og strømomformere for bil, fly og vanlig strømnett.

Fordelen med denne løsningen, er at Compaq-brukere i fremtiden ikke behøver å bytte ut hele datamaskinen ved oppgraderinger, siden viktige ekstrakomponenter enkelt kan gjenbrukes.

Fra 1,3 til 4 kg

Siden Compaq ennå ikke har sendt ut offisielle pressemeldinger på den nye serien, er det foreløpig noe begrenset hva vi vet om detaljene. Det vi imidlertid har brakt på det rene, er at maskinene i serien er svært forskjellige – og omfatter bl.a. Compaqs første ultraportable, Armada M300. Denne maskinen veier 1,3 kg, er ca 2,2 cm høy, har 11,3" TFT-skjerm, Intel Celeron 333 MHz-prosessor og får i USA en veilende pris på ca. 16 000 kr.

Armada E700 blir med sine 4 kg den rake motsetningen. 4 kg er svært tungt for en bærbar PC, men denne maskinen er primært beregnet for kontorbruk. Den kommer til å bli utstyrt med de aller nyeste komponenter, bl.a. Intel Pentium II 400 MHz-prosessor. Prisen i USA blir ca. 37 000 kr.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Midt mellom disse to maskinene tilbyr Compaq modellen Armada M700, som veier 2,2 kg, og som vil være tilgjengelig med den raskeste bærbare prosessoren som finnes på markedet i dag, Intel Pentium II 400 MHz. Den vil også kunne leveres med 366 MHz-prosessor. Maskinen får stor skjerm, hele 14,1" aktiv TFT, og prisen i USA blir ca. 26 000 kr.

Lanseres 5. august

Maskinene kommer til å bli offisielt lansert i Norge 5. august, og endelige veiledende priser for det norske markedet er foreløpig ikke klare. Men en tommelfingerregel er at vi kan ta utgangspunkt amerikanske priser og plusse på 10-30%, og dessuten norsk merverdiavgift.

Mer opplysninger får du hos Compaq Norge, tlf. 23 20 60 00.