Ny Yamaha med full fart på CD-RW

Yamaha var først ute med 4X CD-RW i modellen CRW4416. Siden har alle de andre kommet etter. Yamaha ligger nå etter på CD-R, men kommer nå sterkt tilbake med det de kan best. Denne gangen øker de nemlig CD-RW-hastigheten til 8X med den nye CRW8824-serien.

Yamaha flytter grenser med CRW8824. Orange Book-standarden, som omhandler skrivbare CD-plater, er ennå ikke oppdatert med 8X CD-RW. Vi forventer at en endelig standard er rett rundt hjørnet. CD-RW-plater, som støtter 8X, er heller ikke lett å få tak i, men vil være tilgjengelig samtidig med brennerne.

Raskere enn Zip?

CD-RW på 8X er i stand til å skrive med hele 1200 KB/s. Det er raskere enn leseytelsen på 100 MB Zip-plater og 5 ganger raskere enn skriveytelsen på Zip-drev med SCSI eller IDE. Den er også raskere enn 250 MB-utgavene av Zip med SCSI/IDE. Leseytelsen ivaretas med 24X-hastighet. Her ligger Yamha fortsatt etter konkurrentenes CD-brennere.

Dyre plater?

CD-RW-plater har i dag kommet ned på et anstendig prisnivå. En 4X CD-RW-plate selges i dag for helt ned i 20 kroner pr. stk. Vi forventer at 8X-platene vil koste 10 kroner ekstra. Alt i alt en liten pris å betale for dobbel hastighet. Yamaha CRW8824-brennerne vil naturligvis også støtte de gamle platene med den gamle hastigheten.

Snart i Norge

Den norske Yamaha-distributøren, Optical Storage (tlf: 67 10 44 10), forteller oss at de nye brennerne er forventet til landet om ca. 14 dager. Prisen er ennå ikke fastsatt, men forventes å ligge på omtrent samme nivå som Yamaha CRW8424S, som vi har testet i vår løpende test av CD-brennere. Yamaha vil levere CRW8824E med EIDE-grensesnitt aller først. Deretter kommer SCSI-utgaven CRW8824S i både intern og ekstern utgave. Plater vil også være tilgjengelig. Vi vil teste brenneren så snart den er tilgjengelig

Artikkelen fortsetter under annonsen